Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποίηση στη Σύγκλητο πραγματοποίησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Κινητοποίηση στη Σύγκλητο πραγματοποίησα...

Η Πρύτανις δεσμεύτηκε να εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διαγραφής φοιτητών

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν φοιτητές στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 10 το πρωί της Πέμπτης 7/11/2019 με σκοπό να μεταφέρουν τα αιτήματα τους και να λάβουν απαντήσεις για αυτά.

Όπως έγραψε το σάιτ www.foititikanea.gr, τα αιτήματα των φοιτητών ήσαν τα εξής: Να μην διαγραφεί κανείς φοιτητής που ξεπερνά τα Ν+2 έτη σπουδών και να μην ισχύσει αυτό ούτε για τους φοιτητές που θα μπουν την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την κατάργηση του ασύλου, στην πράξη και να μην δεχτεί η Σύγκλητος να ισχύσει ο νόμος για την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών Κολεγίων με των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Ακόμα στα αιτήματα των φοιτητών ήταν να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις που έχουν προκύψει σε προσωπικό και υποδομές, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης που υπάρχει, να κοπεί άμεσα κονδύλι για την κάλυψη τους και να πάρουν άμεσα όλοι όσοι αιτούνται την μετεγγραφή τους, ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.

Να καταδικαστεί η επιστολή της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τα ζητήματα που θέτει.

 Όπως δηλώνουν φοιτητές που μετείχαν στην κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας: "Αυτό που καταφέραμε είναι να αποσπάσουμε δεσμεύσεις από την ίδια την Πρύτανη ότι: στην επόμενη Σύγκλητο θα εισηγηθεί την μη εφαρμογή του μέτρου που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για διαγραφές φοιτητών που ξεπερνούν τα Ν+2 έτη σπουδών και δεν θα κληθεί η Αστυνομία στον χώρο του Πανεπιστημίου για καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητών. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι, ενάντια στο νόμο που πέρασε για την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημοσίων Πανεπιστημίων.

Ολοκληρώνοντας η Πρύτανις κ. Κυριαζοπούλου, σύμφωνα με τους φοιτητές, είπε ότι η Σύγκλητος δεν μπορεί να πάρει για τα ζητήματα απόφαση, καθώς τα τμήματα δεν έχουν συνεδριάσει, ακόμα, δίνοντας τους διορία 15 μέρες και στη συνέχεια θα επανέλθουν σε νέα Σύγκλητο.

"Παρόλα αυτά, δεν δόθηκαν απαντήσεις για τις ελλείψεις στα τμήματα πετώντας το μπαλάκι στα τμήματα των καθηγητών. Παρόλες τις δεσμεύσεις οι φοιτητές δεν εφησυχαζόμαστε, οργανώνουμε τον αγώνας μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, παίρνοντας μαχητικές αποφάσεις για την κάλυψη των αναγκών μας", όπως αναφέρουν τέλος οι φοιτητές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις