Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Παράκτιοι τελείωσαν μας έμειναν όμως τα... συρματοπλέγματα στην Πάτρα

Οι Παράκτιοι τελείωσαν μας έμειναν όμως ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Στο Νότιο Πάρκο

Αλγεινή εντύπωση, αναπάντητα ερωτήματα και ποικίλες αντιδράσεις σε πολίτες που επισκέπτονται συχνά το Νότιο Πάρκο της Πάτρας για την βόλτα τους και την γυμναστική τους έχουν προκαλέσει τα συρματοπλέγματα που μένουν σε αρκετά σημεία, κατάλοιπα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Οι συμπολίτες, αρκετοί εκ των οποίων επικοινώνησαν με το thebest.gr για να εκφράσουν τα παράπονά τους, στέλνοντας και τις σχετικές φωτογραφίες, επισημαίνουν ότι ανέμεναν τα συρματοπλέγματα αυτά καθώς και ορισμένοι τσιμεντένιοι λίθοι θα είχαν απομακρυνθεί με το τέλος των αγώνων.

Με έκπληξή τους όμως δύο και πλέον μήνες μετά διαπιστώνουν τα εμπόδια να παραμένουν κανονικά και να δυσκολεύουν όσους θέλουν να φτάσουν από τον Φάρο προς το Νότιο Πάρκο και το ανάποδο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα συναντάται στο παρκινγκ που υπάρχει στο ύψος της οδού Παπαφλέσσα.

Εκεί το συρματόπλεγμα και η τσιμεντένια μπάρα κάνουν δύσκολη τη ζωή των πεζών αλλά και όσων έχουν μωρά σε καροτσάκι, η δε διέλευση αναπήρων σε καροτσάκι είναι απαγορευτική. Εμπόδια υπάρχουν και σε άλλα σημεία κατά μήκος της διαδρομής μέχρι και το άλλο παρκινγκ μετά τον ΝΟΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος που έχει τοποθετήσει τα πλέγματα για λογαριασμό των Παράκτιων Μεσογειακών είχε ενημερωθεί ότι ενδεχομένως να του ζητούσαν να αφαιρέσει κάποια από αυτά μετά το πέρας των αγώνων. Ακόμα όμως δεν τον έχει ενημερώσει κανείς σχετικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων, Νίκος Παπαδημάτος, μιλώντας στο thebest.gr δηλώνει ουσιαστικά «άγνοια». Υποστηρίζει ότι υπήρχε συνεννόηση με το Δήμο Πατρέων κάποια από τα συρματοπλέγματα που δεν ενοχλούν θα παρέμεναν στο σημείο καθώς θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα.

Σημειώνει ότι όλα είχαν τοποθετηθεί νόμιμα και ότι αν κάποια από αυτά δημιουργούν πρόβλημα και το ζητήσει ο Δήμος μπορούν να τα αφαιρέσουν. Μέχρι στιγμής όμως ουδείς φαίνεται να έχει αναλάβει την πρωτοβουλία κι έτσι τα συρματοπλέγματα και οι τσιμεντόλιθοι παραμένουν στο σημείο ως… ενθύμιο των Αγώνων!  

Επικοινωνήσαμε και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά ο οποίος υποστήριξε από την πλευρά του ότι τα συρματοπλέγματα θα αφαιρεθούν εν καιρώ. Όπως μας είπε από του Παράκτιου δεν έχουν το προσωπικό για να τα βγάλουν κι έτσι κάποια στιγμή θα τα απομακρύνει ο Δήμος με τα συνεργεία του.

Όσο για τον «τσιμεντόλιθο, στο ύψος της Παπαφλέσσα, ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εσκεμμένα από το Δήμο για να μην περνούν αυτοκίνητα. Στη διαπίστωσή μας ότι δυσκολεύουν και τους πολίτες υπογράμμισε ότι έχει αφαιρεθεί περιθώριο για να περνούν οι πεζοί και πώς εάν πράγματι δημιουργεί πρόβλημα στα καροτσάκια θα το επαναξετάσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις