Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθώος για το θάνατο του ιδιοκτήτη μαγαζιού σε καβγά, στην Κλειτορία

Αθώος για το θάνατο του ιδιοκτήτη μαγαζι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Προσπάθησε να χωρίσει δύο άνδρες από την Αλβανία

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου ο άνδρας από την Αλβανία, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, και ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για το θάνατο ιδιοκτήτη καφενείου, στην Κλειτορία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενεπλάκη σε έντονο διαπληκτισμό με ομοεθνή του, προκαλώντας μέσα στο κατάστημα, αναστάτωση.

Ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του καταστήματος προσπαθούσε να τους χωρίσει και ο κατηγορούμενος τον γρονθοκόπησε στο θώρακα αν και γνώριζε ότι αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα και ότι με τα χτυπήματα του θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος του.

Το περιστατικό συνέβη στις 26  Ιούλιου 2016,  ενώ ο άνδρας που κάθισε στο εδώλιο αντιμετώπισε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως ή με ενδεχόμενο δόλο που τον βάρυνε μετά τον θάνατο του 55χρονου ιδιοκτήτη.

 «Δεν τον είδα να χτυπά με γροθιά αλλά να τον απωθεί», ανέφερε κατηγορηματικά ο βασικός μάρτυρας, διαφοροποιώντας την προανακριτική του κατάθεση.

 

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι πέθανε από παθολογικά αίτιο

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος και η απόφαση του δικαστηρίου 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε πως δεν είχε καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τις οποίες είχε αρνηθεί εξ αρχής.

Να σημειώσουμε ότι μετά το περιστατικό ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι τη δίκη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος, το θύμα δέχθηκε επίθεση από έναν αλλοδαπό, ο οποίος μετά το περιστατικό εξαφανίστηκε από την περιοχή και από άλλους θαμώνες.

Κατηγορούμενος και έτερος αλλοδαπός άρχισαν να διαπληκτίζονται, έξω από το κατάστημα και ο άτυχος ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να προσπάθησε να τους χωρίσει όμως μετά από χτύπημα που δέχθηκε, έχασε τις αισθήσεις του.

Ο ιδιοκτήτης διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Κλειτορίας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε στις 03:20 τα ξημερώματα. Ωστόσο, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι απεβίωσε από παθολογικά αίτια (υπέστη καρδιακό επεισόδιο), στοιχείο που ανέδειξε η υπεράσπιση.

Το δικαστήριο τον αθώωσε για την ανθρωποκτονία. Και του επέβαλε μόνο ποινή 6 μηνών φυλάκισης με αναστολή για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Οι συνήγορος υπεράσπισης Παναγιώτης Κοραντζόπουλος δήλωσε: «Είχα την τύχη να βιώσω μια ακροαματική διαδικασία εξαιρετικού επιπέδου, ως υπερασπιστής του κατηγορουμένου. Η ποιότητα της κρίσης των δικαιοδοτικών παραγόντων προσδίδει στην αθωωτική απόφαση κύρος και ειδικό βάρος και σε νομολογιακό επίπεδο, καθώς τα διακυβεύματα της συγκεκριμένης υπόθεση ήταν σημαντικά τόσο στο επίπεδο της επιστήμης, όσο και της ουσίας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις