Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις 19 Νοέμβρη η "πρεμιέρα" του αντικαπνιστικού νόμου

Στις 19 Νοέμβρη η "πρεμιέρα" τ...

Επιδότηση για θερμάστρες στα καταστήματα ως κίνητρο για να μην καπνίζουν οι θαμώνες εντός προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας

Επιδότηση στις καφετέριες για θερμάστρες εξετάζει η κυβέρνηση. Οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας ότι η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος. Αναφορικά με την επιβολή του νέου μέτρου από τους αστυνομικούς, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ θα λαμβάνουν ως επιβράβευση και το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν ακόμα και σκέψεις για επιδότηση θερμαστρών στις καφετέριες ώστε ο κόσμος να μπορεί να κάθεται να καπνίζει έξω. Όπως είπε o Βασίλης Κικίλιας, οι καφετέριες έχουν τις δομές για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι παλεύει για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και έχει μάλιστα ζητήσει χρηματοδότηση για το επιτύχει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις