Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Γκρίνια στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη διαδικασία επιλογής του Περικλή Μουστάκη

Γκρίνια στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη διαδικα...

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός

Δεν έλειψε η γκρίνια στην συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019 στα γραφεία του θεάτρου στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρρυ παρουσία και του καλλιτεχνικού διευθυντή Σταύρου Τσακίρη, ο οποίος και άφησε ανοικτό το ποιος τελικά θα σκηνοθετήσει τη νέα κεντρική, χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ κι ενώ οι πρόβες, σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινούν σε 5 μέρες το ερχόμενο Σάββατο.

Η γκρίνια όπως μάθαμε προήλθε από τους χειρισμούς στο θέμα της αναπλήρωσης του υπευθύνου σπουδών της σχολής δραματικής τέχνης. Εγκρίθηκε είναι η αλήθεια και επικυρώθηκε η επιλογή του Σταύρου Τσακίρη, όσον αφορά στο πρόσωπο του Περικλή Μουστάκη ως νέου Υπεύθυνου της σχολής ωστόσο εκφράστηκαν προβληματισμοί γιατί διαφοροποιήθηκε η όλη διαδικασία. Μιλώντας στο thebest.gr το μέλος του συμβουλίου Τασία Μανωλοπούλου, είπε ότι ενώ σε πρώτη φάση είχε θεσπιστεί 3μελής επιτροπή επιλογής με επικεφαλής τον κ. Τσακίρη, μετά την παραίτηση του Σωτήρη Χατζάκη, διάλεξε μόνος του τον αντικαταστάτη του κ. Χατζάκη. Σίγουρα είχε θεσμικά το δικαίωμα να το κάνει και επικυρώσαμε το όνομα του κ. Μουστάκη για να αναλάβει τη θέση, ωστόσο το ερώτημα ήταν γιατί διαφοροποιήθηκε η διαδικασία, είπε η Τασία Μανωλοπούλου.

Κατά τ’ άλλα πέρασε και ο προυπολογισμός που αφορούσε μόνο στις νέες παραστάσεις όπως το «Άνθρωποι και Ποντίκια» και το παιδικό έργο που είναι συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα».

Να προσθέσουμε πως ο Περικλής Μουστάκης που ήταν εδώ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το πρωί και μίλησε και στους σπουδαστές της δραματικής, σκηνοθετεί αυτήν την περίοδο στην Αθήνα, στον ατμοσφαιρικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, στην οδό Φιλελλήνων βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Η αδερφή μου». Όπως διαβάσαμε στο spirto.net, μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο, και τη δική του, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, θέλησε να μας μιλήσει για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω από όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Ένα κείμενο τελικά παρηγορητικό.  Ερμηνεύει η Δώρα Στυλιανέση και η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 19 Δεκεμβρίου.     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture