Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκλεισε ο δρόμος από τους πιστούς, μπροστά από τους Αγ. Αναργύρους στην Πάτρα - ΦΩΤΟ

Έκλεισε ο δρόμος από τους πιστούς, μπροσ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός σήμερα 1η Νοεμβρίου

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ομονοίας στην Πάτρα και ανήκει στην ενορία του Παντοκράτορα. Ο ιερός ναός πανηγυρίζει σήμερα 1η Νοεμβρίου, οπότε και η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, οι οποίοι υπήρξαν γιατροί και μάρτυρες της Ορθοδοξίας, γιοί της Θεοδότης. Είχαν γεννηθεί στην Συρία και πέθαναν το 303 μ. Χ. στις Αιγές της Κιλικίας. Στη διάρκεια του βίου τους, θεράπευαν αφιλοκερδώς τους αρρώστους. 
 
Στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Πατρών, την Πέμπτη τελέστηκε στις 5 το απόγευμα ιερά παράκληση και ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. 

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία, ενώ ο εορτασμός ολοκληρώνεται το απόγευμα στις 18.00 με τον εσπερινό και την ιερά παράκληση στους Αγίους Αναργύρους.

Πλήθος πιστών πήγε από νωρίς και αναμένει ακόμη και αυτή την ώρα στο ναό των Αγίων Αναργύρων στην οδό Γούναρη στο ύψος της Βασιλείου Ρούφου, για να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία και τον καθιερωμένο άρτο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις