Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ελλάδας είναι στην Αιτωλοακαρνανία! ΒΙΝΤΕΟ

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ελλάδας είν...

Οδηγείς μόνο με δική σου ευθύνη

Μία πανέμορφη αλλά και επικίνδυνη διαδρομή είναι η απόσταση από το Πατιόπουλο στο Περδικάκι. Ίσως κάπου να έχει πάρει το μάτι σας τα τελευταία χρόνια πως πρόκειται για μία από τις πλέον επικίνδυνες στον πλανήτη.

Για να φτάσει κάποιος από το Πατιόπουλο στο Περδικάκι υπάρχουν δύο επιλογές. Η επαρχιακή οδός, που είναι σε καλύτερη κατάσταση και ο επικίνδυνος χωματόδρομος. Όσοι διαλέξουν το δεύτερο και δεν τον έχουν διασχίσει ξανά, μάλλον το μετανιώνουν. Μπορεί η ομορφιά του τοπίου να είναι εκπληκτική, αλλά κάπου εκεί τελειώνουν τα καλά νέα….

Στην πραγματικότητα αυτός ο στενός χωματόδρομος που συνδέει τα δυο χωριά του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι για τους οδηγούς ότι η παραλία Ναυάγιο στην Ζάκυνθο για τους τουρίστες. Στο top-10 της κατηγορίας του δηλαδή, αφού θεωρείται ένας από τους δέκα πιο επικίνδυνους στον κόσμο!

Ακόμη και οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC θα είχαν δεύτερες σκέψεις αν μάθαιναν πως αυτά τα 12 χιλιόμετρα που ενώνουν τις δύο περιοχές έμπαινε ως ειδική διαδρομή σε κάποιο από τα επόμενα Ράλι Ακρόπολις, όμως για τους κατοίκους τους είναι απλά ένα στοιχείο της καθημερινότητας το οποίο υπάρχει στις ζωές τους.

Ζωές που τίθενται σε κίνδυνο κάθε φορά που κάποιος διασχίζει αυτή την σκληροτράχηλη διαδρομή με αυτοκίνητο, καθώς γνωρίζει ότι ακόμη και το παραμικρό λάθος μπορεί να σε φτάσει στο χείλος του όπου δεν θα βρεις καμία μπάρα ή κανενός άλλου είδους προστατευτικό μέσο που θα ήταν σε θέση να σταματήσει την πορεία σου και –τελικά- την πτώση σου σε κάποια από τις χαράδρες που χάσκουν εκεί στα 700 μέτρα υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται.

Φυσικά το απειλητικό κενό που υπάρχει δίπλα σου δεν είναι το μόνο πράγμα που έχεις να λογαριάσεις καθώς περνάς από το σημείο. Από την άλλη πλευρά στέκει το βουνό, από το οποίο παραμονεύει ένας δεύτερος «εχθρός», αφού δεν χρειάζεται ντε και κανένα θαύμα για να αποκολληθεί κάποιος βράχος ή να δημιουργηθεί κάποια κατολίσθηση η οποία θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας της… πίστας και θα απειλεί να σε στείλει στην… κόλαση.

Εάν, δε, στην «εξίσωση» προσθέσεις και τις άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή, ισχυρούς ανέμους κλπ) συνθέτεις ένα απόλυτο σκηνικό τρόμου που με τον καιρό οι κάτοικοι έχουν μάθει να συμβιώνουν για να… επιβιώνουν.

Όσοι έχουν επισκεφτεί την περιοχή θα μπορούν να σου μιλήσουν για την απαράμιλλη θέα, με το μάτι να χάνεται στην ομορφιά που προσφέρει η φύση χάρις στις καταπράσινες πλαγιές, την πανίδα που μπορείς να συναντήσεις (ιδιαίτερα άγρια άλογα ή ζαρκάδια) και το καλό φαγητό που θα αποζημιώσει εκείνους που θα τολμήσουν να καλύψουν αυτά τα 12 χιλιόμετρα.

 Πηγή:menshouse.gr 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις