Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης: Θα μιλήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στην Πάτρα ο Καθηγητής Ιωάννης Μάζης: Θα...

Σε εκδήλωση το Σάββατο 26/10/2019 στη Διακίδειο στις 18.30

Το σωματείο Ενωμένη Ρωμηοσύνη διοργανώνει αυτό το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στις ώρα 6.30 το απόγευμα, εκδήλωση στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών, στην οδό Κανάρη 58 στην Πάτρα, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας και Πρόεδρο του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Ιωάννη Θ. Μάζη, με θέμα : “Σκέψεις επί της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ο κ. Μάζης είναι Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το γνωστικό αντικείμενο του είναι η Οικονομική Γεωγραφία και η Γεωπολιτική Θεωρία.

Ακαδημαϊκοί τίτλοι       

-Διδακτορικό Επικρατείας της Γαλλικής Δημοκρατίας (Doctorat D’État es Lettres et Sciences Humaines-Géographie économique), Ινστιτούτο Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αίξ-Μασσαλίας ΙΙ, Αίξ αν Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας.

 - Δίπλωμα Εμβριθών Σπουδών (DEA) (Γεωγραφία Μεταφορών Εμπορευμάτων και Ανάλυση Χώρου), Ινστιτούτο Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αίξ-Μασσαλίας ΙΙ, Αίξ αν Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας.

 -Διπλωματούχος Μηχανικός, Τμήμα Τοπογράφων και Αγρονόμων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τα πεδία ερευνητικού ενδιαφέροντος του είναι:

α) στην μελέτη της ανακατανομής ισχύος στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Τουρκία υπό την επίδραση του γεωπολιτικού παράγοντος του ισλαμιστικού κινήματος (σουνιτικού και σιιτικού), τα ζητήματα διεθνούς ανακατανομής ισχύος λόγω φυσικών και κλιματικών παραγόντων (ύδατα, φαινόμενο θερμοκηπίου, ζητήματα τήξεως πάγων) και

β) στην Θεωρητική και Μεθοδολογική ολοκλήρωση της Σύγχρονης Συστημικής Γεωπολιτικής Αναλύσεως με τη χρήση ποσοτικο-ποιοτικών μεθόδων στο νεοθετικιστικό πλαίσιο της Μελέτης του Διεθνούς γίγνεσθαι, της οποίας εισηγητής σε διεθνές επίπεδο είναι ο ίδιος.

Ο κ. Μάζης είναι γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις