Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκινά με το φιλμ «Ιστορία Γάμου»

Το 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκινά με τ...

Η ταινία λήξης θα είναι το φιλμ έκπληξη που ξεχώρισε στο Τορόντο, «Τζότζο» του Τάικα Γουαϊτίτι

Με δύο πολυαναμενόμενες ταινίες της νέας περιόδου θα ανοίξει και θα ολοκληρωθεί το φετινό εορταστικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που αισίως συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής. Και στις δύο που θα σημάνουν την έναρξη και τη λήξη της σινεφίλ διοργάνωσης της συμπρωτεύουσας παίζει η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Όπως έγινε γνωστό, στην έναρξη του 60ού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις 31 Οκτωβρίου 2019, θα προβληθεί το «Ιστορία Γάμου - Marriage Story», η νέα ταινία του Αμερικανού ανεξάρτητου δημιουργού Νόα Μπόμπακ με τον Ανταμ Ντράιβερ και την Σκάρλετ Γιόχανσον που εντυπωσίασε στην παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας και πήρε ήδη το δρόμο της για τα φετινά Όσκαρ. Στις Ελληνικές αίθουσες το συγκεκριμένο φιλμ αναμένεται από τις 28 Νοεμβρίου 2019 και μετά σε διανομή της Odeon και θα το δούμε και στην Πάτρα.

Η ταινία γυρισμένη για το Netflix (αλλά προγραμματισμένη να βγει και στις αίθουσες) αφηγείται την ιστορία... έρωτα και χωρισμού δύο ανθρώπων. Η Νικόλ είναι ηθοποιός, ο Τσάρλι είναι σκηνοθέτης. Είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, μ' ένα μικρό γιο κι ο γάμος τους καταρρέει. Λίγο πριν το διαζύγιο, η αγάπη τους ξεχειλίζει. Μαζί με τους Άνταμ Ντράιβερ και Σκάρλετ Γιόχανσον πρωταγωνιστούν ακόμη οι Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα και Ρέι Λιότα, όπως αναφέρει το flix.gr.

Στο κλείσιμο του fetino;y Φεστιβάλ στις 10 Νοεμβρίου θα προβληθεί το «Τζότζο» (γνωστό ως «Jojo Rabbit» στα αγγλικά), η νέα ταινία του Νεοζηλανδού Τάικα Γουαϊτίτι που μετά το βραβείο κοινού που κέρδισε στο Φεστιβάλ του Τορόντο, προχωράει ολοταχώς προς τη δική του Οσκαρική κούρσα.

Ο σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι περιγράφει την ταινία ως «μια σάτιρα εναντία στο μίσος» εκτυλίσσεται την εποχή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και παρακολουθεί ένα αγόρι στη Ναζιστική Νεολαία που ανακαλύπτει ότι η μητέρα του προσφέρει καταφύγιο σ' ένα συνομήλικό του Εβραιόπουλο. Ο ίδιος o Γουαϊτίτι υποδύεται τον Χίτλερ! Πρωταγωνιστεί κι εδώ η Σκάρλετ Γιόχανσον στο ρόλο της μητέρας του αγοριού.

Το 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου και μεταξύ των επετειακών προβολών του θα είναι και αυτή της «Μανταλένας» του Ντίνου Δημόπουλου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που είχε βραβευτεί στο 1ο Φεστιβάλ το 1960 με την Κατίνα Παξινού και τον Στρατή Μυριβήλη στην κριτική επιτροπή.

Τα σποτ του φετινού 60ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανέλαβε να τα γυρίσει ο βραβευμένος στις Κάννες, Κεφαλονίτης σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture