Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα ο φετινός εορτασμός του Αγ. Γερασίμου στην Κεφαλονιά - Παρέστησαν και Πατρινοί

Με λαμπρότητα ο φετινός εορτασμός του Αγ...

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης - Παρέστη & ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Παρουσία πλήθους πιστών, βοηθούντος και του ηλιόλουστου καιρού τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 20/10/2019 στην περιοχή Ομαλά Κεφαλονιάς, στην ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου, με θρησκευτική λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου του νησιού, Αγίου Γερασίμου.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας, πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ναό η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, μαζί με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παΐσιο που μάλιστα έλκει την καταγωγή του από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς καθώς και τους επισκόπους Στρατονικείας Στέφανο και Ολύμπου Κύριλλο.

Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία την Κυριακή το πρωί που μετέδωσε ζωντανά το Ιoniantv, εκ μέρους της κυβέρνησης παρέστη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ενώ στην Κεφαλονιά βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Επίσης παρέστησαν ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλληνίας Αλέξανδρος Παρίσης καθώς και η στρατιωτική ηγεσία της Κεφαλονιάς.      

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και φέτος το έθιμο που θέλει τους πιστούς να ξαπλώνουν κατά μήκος απ’ όπου πέρασε η λιτανεία με το σκήνωμα του θαυματουργού αγίου Γερασίμου.

Να προσθέσουμε πως στον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου υπήρξε και εκπροσώπηση από την ιερά Μητρόπολη Πατρών. Σε πλάνα του Ioniantv διακρίναμε τον αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Παρακεντέ και τον πρεσβύτερο π. Σωτήριο Μανέτα από την ενορία της Παντάνασσας.

Λαμπρός στο μεταξύ ήταν και φέτος ο εορτασμός στον ναό του Αγ. Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής με τη λιτανεία στους παρακείμενους δρόμους.

Οι φωτ. είναι από το newsbomb.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις