Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος στα "στοιβαγμένα" μηχανάκια βάζουν τα μικρά πάρκινγκ ειδικά για δίκυκλα

Τέλος στα "στοιβαγμένα" μηχανά...

Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας αυτών των χώρων θα είναι έτοιμο από το Υπουργείο Μεταφορών μέσα στο 2020

Στη δημιουργία ειδικών χώρων όπου θα μπορούν να σταθμεύουν αποκλειστικά τα δίκυκλα (μηχανές και ποδήλατα) σκοπεύει να προχωρήσει το Υπουργείο Μεταφορών επιχειρώντας να δώσει λύση στο πρόβλημα της άναρχης στάθμευσής τους στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Εξετάζει μάλιστα την προοπτική αυτοί οι χώροι να επιτρέπουν την κατακόρυφη ανύψωση (σε ορόφους ή επίπεδα) ώστε να αυξάνεται η χωρητικότητα στα πάρκινγκ που βρίσκονται σε μικρά οικόπεδα, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικύκλων και στα πάρκινγκ αυτοκινήτων, εφόσον γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Η σχετική ρύθμιση για την ίδρυση και λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων καταρτίζεται αυτήν την περίοδο, ενώ οι όροι και οι προυποθέσεις λειτουργίας τους και συγκεκριμένα οι ελάχιστες διαστάσεις, ο φωτισμός τη νύχτα, η φύλαξη και οι τεχνικές προδιαγραφές (π.χ. διαγραμμίσεις, όρια θέσης οχήματος και ελιγμών), θα περιγράφονται αναλυτικά σε σχετική απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η ρύθμιση αυτή, που εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2020, θα καλύψει και ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να λάβουν άδεια λειτουργίας για την ίδρυση χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

*με πληροφορίες από ethnos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις