Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν πρωτομπήκε ηλεκτρικό φως στις σκάλες της Αγίου Νικολάου

Όταν πρωτομπήκε ηλεκτρικό φως στις σκάλε...

Ο ηλεκτρολόγος Ράλλης που έδωσε φως στη μεγαλύτερη κλίμακα της Πάτρας

Βουτιά στο χρόνο, πίσω στο μακρινό 1935 στις σκάλες Αγίου Νικολάου της Πάτρας κάναμε με τη φωτογραφία που ανήρτησε ο Θανάσης Κούστας στο διαδικτυακό γκρουπ patrasmemories.

Η φωτογραφική αναφορά, σχετίζεται με την ηλεκτροδότηση της μεγαλύτερης κλίμακας της πόλης, αφού εκείνη τη χρονιά ολοκληρώθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στις σκάλες από τον ηλεκτρολόγο Ράλλη.

Η οικογένεια συνεχίζει και σήμερα την εμπορική της δραστηριοτητα στην Πάτρα, με το κατάστημα ηλεκτρολογικών ειδών επί της οδού Μαιζώνος.

Πολλές οι αναφορές για την επαγγελματική συνέπεια του Τάσου Ράλλη, στη δεκαετία του 60 ειδικά που κυριαρχούσε στην… ηλεκτρολογική αγορά της Πάτρας.

«Ο κυρ Τασος ήταν σκληρός εργοδότης αλλά και δοτικός στους μαθητευόμενους ...ήταν «πρωτοστάτης» στο κίνημα «ΟΧΙ ΚΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΣΠΑ» στα μέσα της δεκαετίας του 60... επιανε το 220v με γυμνά χέρια και κυκλοφορούσε με την ίδια βέσπα μέχρι τα βαθειά  του γεράματα ...» αναφέρει, σχολιάζοντας την ανάρτηση ο Γιάννης Μυλωνάς, ενώ ο Γρηγόρης Πατρινός αναφέρεται σε ένα περιστατικό περίπου την ίδια εποχή, κατά την καρναβαλική περίοδο. «  Τελευταία Κυριακή της αποκρηάς 1968, πέφτει ο γενικός στο σπίτι. Έρχεται ντυμένος με κοστούμι το επισκευάζει, και μετά μια ώρα τον συναντάμε στο Δημοτικό Θέατρο στο χορό των Δημοτικών υπαλλήλων. Τέρας συνέπειας. Να κάτι σαν σήμερα!!!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις