Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Τι θα ανεβάσει άραγε φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας;

Τι θα ανεβάσει άραγε φέτος το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας;

Το μόνο γνωστό είναι η "Γκόλφω" του Περεσιάδη από το Άρμα Θέσπιδος - Θα προηγηθεί της παιδικής, η παράσταση της Κεντρικής Σκηνής

Με πολλά θέατρα στην Αθήνα να ετοιμάζονται το επόμενο διάστημα να κάνουν τις πρεμιέρες τους, πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν τι θα ανεβάσει φέτος, τη νέα θεατρική περίοδο 2019-2020 το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας που σημειωτέον γιορτάζει και τα τριάντα χρόνια του.

Προς το παρόν αυτό που γνωρίζουμε είναι μόνον το έργο που θα παρουσιάσει το πολύ επιτυχημένο σχήμα Άρμα Θέσπιδος και δεν είναι άλλο από την περίφημη «Γκόλφω» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, ένα βουκολικό δραματικό ειδύλλιο με φόντο τον μαγευτικό Χελμό που όπως μας είπε ο Πέτρος Βάης, ο οποίος και είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ, θα είναι μία σύγχρονη, μοντέρνα ματιά σε αυτό το θαυμάσιο κείμενο που είναι η Ελληνική εκδοχή του Σαιξπηρικού «Ρωμαίου και Ιουλιέττας».

Ο ευγενής Πέτρος Βάης ρωτήθηκε από το thebest.gr για τα έργα που θα δούμε ως παραγωγές φέτος τον χειμώνα από το ΔΗΠΕΘΕ, ωστόσο ο ίδιος ήταν φειδωλός καθώς όπως μας είπε, την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου με πολλά σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα απ’ αυτά είναι φυσικά η ανακοίνωση και έγκριση των καινούριων παραστάσεων.  «Καλό είναι να ενημερωθούν πρώτα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και μετά θα ανακοινωθούν τα έργα και οι συντελεστές. Για την ώρα μπορώ να σας πω πως έχει οριστικοποιηθεί και η παιδική παράσταση που θ’ ανέβει τέλος Δεκεμβρίου 2019 ενώ θα προηγηθεί χρονικά φέτος η παράσταση της κεντρικής σκηνής μέσα στον Δεκέμβριο», τόνισε ο κ. Βάης.

Στο ερώτημα αν θα αξιοποιηθεί σε κάποια σκηνοθεσία παράστασης και ο Σωτήρης Χατζάκης που ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου σπουδών της σχολής δραματικής τέχνης του θεάτρου, ο κ. Βάης μας είπε πως τον πρώτο καιρό ο κ. Χατζάκης θα αφοσιωθεί στην λειτουργία της σχολής και μετά το νέο έτος θα δουλέψει με τα παιδιά, τους σπουδαστές για τις παραστάσεις που θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο των εξετάσεων στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς. «Δεν θα θέλαμε σε πρώτη φάση να του ανατεθεί κάποια σκηνοθεσία απορροφώντας του πολύτιμο χρόνο από το σημαντικό έργο του στη δραματική σχολή», ανέφερε ο κ. Βάης.

Εν αναμονή λοιπόν των ανακοινώσεων από το Διοικητικό συμβούλιο που να σημειώσουμε πως συνήλθε σε σώμα την περασμένη Δευτέρα, στην 1η, τυπική συνεδρίαση του.

Παρών στη συνεδρίαση θα είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας & σκηνοθέτης, Σταύρος Τσακίρης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture