Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το ...ξέκοψε δια παντός ο Καραμανλής για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα

Το ...ξέκοψε δια παντός ο Καραμανλής για...

Όσα είπε ο Υπουργός Υποδομών στη Βουλή

«Δεν υπάρχει μελέτη, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα έργο που όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα βρει χρηματοδότηση». Αυτό τόνισε ο Υπουργός Υποδομών μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο, αναφερόμενος στην υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα.

 «Το 2014 η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είχε βρει μία λύση, να γίνει το λεγόμενο «κατ εντ κόβερ» για ένα χιλιόμετρο στην Πάτρα, και όχι πέντε. Γιατί πέντε χιλιόμετρα στην Πάτρα σημαίνει μετρό και έχει κόστος 1 δισεκατομμύριο. Ποιος θα το πληρώσει; Οι Πατρινοί; Όχι, θα πηγαίναμε στην Ευρώπη να ζητήσουμε λεφτά. Και τι θα σου έλεγε η Ευρώπη; Θα το χρηματοδοτούσε; Ε, είναι προφανές ότι δεν θα σου χρηματοδοτούσε μετρό στην Πάτρα…».

Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στον τρόπο που θα χειριστεί το υπουργείο το θέμα επισημαίνοντας: «Ξέρετε τι θα μπορούσα να σας πω εγώ; Ναι, το εξετάζουμε, τι ωραία, να δώσουμε κάποια λεφτά για μία μελέτη και να ρίξουμε το τενεκεδάκι δέκα βήματα πιο μπροστά. Ε, λοιπόν, εγώ αυτό δεν θα το κάνω, γιατί αυτή η παράταξη ποτέ δεν το έκανε αυτό και δεν θα το κάνει και τώρα…».

Το ζήτημα είχε θέσει προηγουμένως, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος δήλωσε άγνοια «αν τελικά η σημερινή Κυβέρνηση θα κάνει κάτι -αν άκουσε κάτι- για την υπογειοποίηση της γραμμής στην Πάτρα και το εκεί λιμάνι» και τι έχει προβλέψει να κάνει κάτι επ' αυτού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις