Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η ψηφοφορία, η προκαταρκτική κι ο "Ρασπούτιν" στη Βουλή

Η ψηφοφορία, η προκαταρκτική κι ο "...

Προκαταρκτική για τον Παπαγγελόπουλο αποφάσισε η Βουλή

Την απόλυτη πλειοψηφία εξασφάλισε η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η επιτροπή συγκροτείται για τέσσερα αδικήματα: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και τέλος, ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση. 

Μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων, το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας διαμορφώθηκε ως εξής: 

Για όλα τα αδικήματα, «ναι» ψήφισαν 173 βουλευτές (και όχι 172, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα), ενώ «όχι» ψήφισαν 83 βουλευτές (αντί 84, όπως είχε ανακοινωθεί), σε σύνολο 261 ψηφισάντων βουλευτών. Στην κάλπη βρέθηκαν 4 άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Στην μυστική ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25. 

Από τη ΝΔ απουσίαζε ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο εξωτερικό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεοδώρα Τζάκρη, που βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς και οι Νίκος Φίλης και Νεκτάριος Σαντορινιός για λόγους υγείας. 

Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει προθεσμία δύο μήνες προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα της.

 «Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τον ίδιο.

"Εκτελέστε με, στείλτε με σε έκτακτο στρατοδικείο, αλλά πρώτα ακούστε με", είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

 «Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τόνισε πως θα αποδείξει ότι η δίωξη του για σκευωρία στην υπόθεση Novartis είναι γελοία, και θα αποκαλύψει τις αθέατες πλευρές αυτής της επιχείρησης.

Παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών. Χαρακτήρισε σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται. Κατήγγειλε επίσης ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε άλλο σημείο της ομιλία τους καταφέρθηκε εναντίον όσων των κατηγορούν ότι λειτουργούσε ως... Ρασπούτιν, αρνούμενος ότι του ταιριάζει ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις