Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προκαταρκτική για τον Παπαγγελόπουλο αποφάσισε η Βουλή

Προκαταρκτική για τον Παπαγγελόπουλο απο...

"Δεν είμαι Ρασπούτιν"

1:25 Με ψήφους 172 υπέρ και 84 κατά η Βουλή αποφάσισε την σύσταση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Εξετάζεται για αδικήματα όπως ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, πρόκληση και προσφορά για τέλεση εγκλήματος, ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση κ.α..

Η επιτροπή θα αποτελείται από 26 βουλευτές και θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της εντός 2 μηνών.

 

 

00:45 Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την συγκρότηση ειδική επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου με αφορμή την υπόθεση Novartis. Η καταμέτρηση αναμένεται να κρατήσει αρκετή ώρα. 

 

00:10 Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρ. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

 22:10 «Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά τον ίδιο.

"Εκτελέστε με, στείλτε με σε έκτακτο στρατοδικείο, αλλά πρώτα ακούστε με", είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

 «Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τόνισε πως θα αποδείξει ότι η δίωξη του για σκευωρία στην υπόθεση Novartis είναι γελοία, και θα αποκαλύψει τις αθέατες πλευρές αυτής της επιχείρησης.

Παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του και της Δικαιοσύνης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μόλις ξεκινήσει το έργο της η ειδική επιτροπή.

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών. Χαρακτήρισε σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από την ίδια την πρόταση, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, η εξόντωση και η σε βάρος του πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται. Κατήγγειλε επίσης ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε άλλο σημείο της ομιλία τους καταφέρθηκε εναντίον όσων των κατηγορούν ότι λειτουργούσε ως... Ρασπούτιν, αρνούμενος ότι του ταιριάζει ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. 

 

19:50 Με μυστική ψηφοφορία, που αναμένεται να διεξαχθεί αργά απόψε, ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Novartis.

Η ΝΔ προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για 4 αδικήματα: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Η πρόταση της ΝΔ βασίζεται στις καταθέσεις, του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, της αντιεισαγγελέως Εφετών, πρώην Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης βασίζεται σε φερόμενη ρήση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση Νοβάρτις, καθώς και σε δήλωσή του, ως αναπληρωτή Δικαιοσύνης τον Φεβρουάριο του 2018, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Παράλληλα έχουν κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφα των καταθέσεων, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και αντίγραφα της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Τασούλα.

Παρακολουθείστε απ’ ευθείας τη συζήτηση στη Βουλή:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις