Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θύελλα στην Κύπρο από τις πρωτοφανείς δηλώσεις Μπογδάνου κατά του ΑΚΕΛ

Θύελλα στην Κύπρο από τις πρωτοφανείς δη...

«Σεσημασμένο ακροδεξιό» τον αποκαλεί το ΑΚΕΛ

Έντονες αντιδράσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωσταντίνου Μπογδάνου, κατά του ΑΚΕΛ.   

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή του κυπριακού καναλιού ΣΙΓΜΑ και ανέφερε πως: «Ο Κυπριακός Ελληνισμός ψηφίζει με υψηλά ποσοστά ένα κόμμα, το οποίο φαίνεται να έχει αλλεργία στον Ελληνισμό». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Η πολιτική σκηνή της Κύπρου αδυνατεί να κάνει το αυτονόητο. Αδικαιολόγητο το ΑΚΕΛ σε μια σειρά από εθνικά ζητήματα».

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τις δηλώσεις Μπογδάνου

Η σημασία μιας τοποθέτησης συναρτάται από τον ποιόν αυτού που την εκφράζει. Το ότι λοιπόν μία περίπτωση όπως αυτή του Έλληνα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μπογδάνου βρίζει το ΑΚΕΛ και δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι η «η Ιστορία του ΑΚΕΛ είναι διάσπαρτη από στιγμές ντροπής» και ότι «το ΑΚΕΛ δεν θα έπρεπε να μιλά για ελληνικό πατριωτισμό», έχει τη βαρύτητα που μπορεί να έχει μια περίπτωση όπως του συγκεκριμένου. Καμία!

Είναι ωστόσο εξαιρετικά αποκαλυπτικό για την ταυτότητα του ΔΗΣΥ το γεγονός ότι η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Κόμματος επέλεξε να προσκαλέσει στην Κύπρο αυτόν τον σεσημασμένο ακροδεξιό -ο οποίος, για παράδειγμα, ολοφύρεται επειδή ένας συνοριοφύλακας αγκάλιασε ένα πρόσφυγα που διασώθηκε από τη θάλασσα- για να συζητήσει το Μεταναστευτικό. Ο συγκεκριμένος βουλευτής, που συνάντησε μάλιστα και Υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη, είναι αυτός που ειρωνευόταν τη μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Μάγδα Φύσσα και εξέφραζε τη συμπάθεια του στο δολοφόνο. Είναι ο ίδιος που ισχυριζόταν ότι φταίει η εξέγερση του Πολυτεχνείου «που χάσαμε την Κύπρο», και όχι προφανώς η προδοσία της Χούντας, όπως άλλωστε διαδίδουν οι χουντοπραξικοπηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ προειδοποιούσε ότι θα μπουν με τα τανκς στο κτήριο της ΕΡΤ. Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, οι προσβολές στα Άτομα με Αναπηρία, ο χαφιεδισμός, ο αντικομμουνισμός της εποχής των σπηλαίων και άλλα παρόμοια είναι όσα συμπληρώνουν το προφίλ του υψηλού προσκεκλημένου του ΔΗΣΥ.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός και οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των επαφών του. Σε κάθε περίπτωση, ο ΔΗΣΥ δεν χρειάζεται να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα γραφικούς ακροδεξιούς. Διαθέτει αρκετούς ο ίδιος.

Με ποια Ελλάδα συνδέεται το ΑΚΕΛ, είναι γνωστό. Όχι με την Ελλάδα που εκφράζουν και ονειρεύονται οι Μπογδάνοι. Αλλά με την Ελλάδα της δημοκρατίας, των γνήσιων εθνικών και λαϊκών αγώνων, του αντιφασισμού και με όλα όσα παθαίνουν αναφυλαξία οι ομοϊδεάτες του Μπογδάνου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιό παραλήρημα Μπογδάνου

«Δεν προκαλεί έκπληξη, το ακροδεξιό παραλήρημα του Κ. Μπογδάνου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο», αναφέρει ο Τομέας Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Ομογενειακών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «οι αντικομουνιστικές, εθνικιστικές, ανιστόρητες δηλώσεις του, είναι γνωστές στο πανελλήνιο. Ούτε οι ύβρεις του εναντίον του ΑΚΕΛ μας κάνουν εντύπωση».

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «η ιστορία και οι διαχρονικοί αγώνες του ΑΚΕΛ υπέρ των συμφερόντων του κυπριακού λαού, των εργαζομένων, για ελευθερία, Δημοκρατία, για μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού είναι γνωστοί και δεν μπορούν να κηλιδωθούν από κανέναν Μπογδάνο».

Το Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επιπλέον ότι όμως «ο Κ. Μπογδάνος δεν είναι πια ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ούτε ένας απλός σχολιαστής. Είναι βουλευτής της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ένας σύγχρονος, φιλελεύθερος πολιτικός [...] Δεν είναι δυνατόν η Ν.Δ., μπροστά σε αυτή την εξαγωγή ακροδεξιού μίσους στην Κύπρο, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, να σιωπά», συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να καταδικάσει τις ακροδεξιές ύβρεις του βουλευτή του».

ΚΚΕ: «Μέχρι την Κύπρο έφτασε η "χάρη" της αντικομμουνιστικής πολιτικής "σαχλαμάρας", ονόματι Μπογδάνος»

 «Μέχρι την Κύπρο έφτασε η "χάρη" της αντικομμουνιστικής πολιτικής "σαχλαμάρας", ονόματι Μπογδάνος. Αυτήν τη φορά, πέρα από το ΚΚΕ, έπιασε στο στόμα του και το ΑΚΕΛ, σε ένα ακόμα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, αναμασώντας τους ίδιους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για το ΑΚΕΛ, που ιστορικά είναι ταυτισμένοι με όσους έκαναν το πραξικόπημα στην Κύπρο και άνοιξαν τον δρόμο στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Με αυτούς προφανώς ταυτίζεται ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ «για τις νέες αντικομμουνιστικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου στην Κύπρο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις