Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με βραβείο σεναρίου στις Κάννες έρχεται το "Πορτραίτο μιας γυναίκας που φλέγεται"

Με βραβείο σεναρίου στις Κάννες έρχεται ...

Θα βγει κανονικά στις αίθουσες στις 10 Οκτωβρίου 2019 σε διανομή της Σπέντζος

Μεταξύ των ταινιών που θα παιχθούν στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (2-13 Οκτωβρίου 2019) που θεωρείται από τα πιο ωραία και σινεφίλ Φεστιβάλ του κόσμου, είναι και «Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται - Portrait de la Jeune Fille en Feu» της Σελίν Σιαμά.

To συγκεκριμένο φιλμ τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών και θα παιχθεί στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2019 σε previews στην Αθήνα και κανονικά στις αίθουσες όλης της Ελλάδας από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου σε διανομή της Σπέντζος.

Η Σελίν Σιαμά είχε ξεχωρίσει το 2015 με την ταινία «Κορίτσια - Bande de Filles/Girlhood» που είχε παιχθεί στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Weird Wave τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς.

Το στόρι του φιλμ «Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται» μας μεταφέρει στην Βρετάνη, εν έτει 1770. Η Μαριάν, μια ζωγράφος αναλαμβάνει το γαμήλιο πορτρέτο της Ελοΐζ , μίας νέας γυναίκας που μόλις άφησε το Μοναστήρι. Η Ελοΐζ αρνείται να παντρευτεί και η Μαριάν θα πρέπει να την ζωγραφίσει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Καθημερινά την παρατηρεί διακριτικά ώστε να την ζωγραφίσει μυστικά.

Πρωταγωνιστούν: Νεομί Μερλάν, Αντέλ Ενέλ.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

Ενδεχομένως να δούμε το φιλμ και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture