Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρουσία δεκάδων ξένων προσωπικοτήτων κηδεύτηκε ο Ζακ Σιράκ

Παρουσία δεκάδων ξένων προσωπικοτήτων κη...

Κατά την μεταφορά της σορού στην εκκλησία του Αγ. Σουλπικίου το πλήθος στο προαύλιο χειροκρότησε συγκινημένο

Η Γαλλία απέτισε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, τον ύστατο φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη 26/9/2019 σε ηλικία 86 ετών. Ο Σιράκ ενταφιάστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο μετά την κηδεία του που τελέστηκε παρουσία περίπου 80 ξένων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Καλυμμένο με τη Γαλλική σημαία, το φέρετρο του Ζακ Σιράκ, μεταφέρθηκε στην παρισινή εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου υπό τα βλέμματα περίπου 2.000 προσκεκλημένων. Κατά την είσοδό του στον ναό, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο χειροκρότησε συγκινημένο.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, ο οποίος παραμένει κλειστός για το κοινό μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 15 Απριλίου, ήταν κατάμεστος. Παρόντες ήταν 80 ξένες προσωπικότητες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, πρώην ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών.

Εκτός από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ήταν παρόντες οι πρόεδροι της Ιταλίας και του Κονγκό Σέρτζο Ματαρέλα και Ντενί Σασού Νγκέσο αντίστοιχα, οι πρωθυπουργοί του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι και της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καθώς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας και ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

Παρόντες ήσαν εκτός του νυν Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και οι τρεις πρώην Γάλλοι Πρόεδροι Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.

Η Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 είχε κηρυχθεί ως ημέρα εθνικού πένθους στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις