Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πανελλήνιο θέμα η κατάργηση της προσευχής και «ιερός» πόλεμος Σαμούρη - Στανίτσα με "φαρισαίους" και "ξελιγωμένες"

Πανελλήνιο θέμα η κατάργηση της προσευχή...

Σαμούρη: «φαρισαίοι που σταυροκοπιούνται ανελλιπώς…» - Στανίτσας: «δήθεν θρησκευόμενες, -νοσηρώς φωτογραφιζόμενες»

Δημόσια αντιπαράθεση μέσω facebook έχει προκαλέσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κατάργηση της πρωινής προσευχής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Πάτρας, ανάμεσα στον Χαράλαμπο Στανίτσα και την Βίβιαν Σαμούρη. Το θέμα το οποίο πήρε πανελλήνιες διαστάσεις ήρθε στην δημοσιότητα έπειτα από σχετική ερώτηση που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος του σπιράλ Χαράλαμπος Στανίτσας στον Δήμαρχο στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου: "μετά από καταγγελίες πολλών γονέων και δασκάλων ότι δεν πραγματοποιείται προσευχή στο Βρεφοκομείο και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Ο Χαράλαμπος Στανίτσας ρώτησε : α) αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή και β) αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους. Ο Δήμαρχος όπως εξηγεί ο κ. Στανίτσας απάντησε πως αληθεύει και το αιτιολόγησε λέγοντας ότι "δεν ανήκουν όλα τα παιδάκια στην ίδια θρησκεία και ιδιωτικά ο καθείς μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει".

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη σε ανάρτηση της στο facebook κάνει λόγο για «φαρισαίους που σταυροκοπιούνται ανελλιπώς…» και αναφέρει αναλυτικά:  "..επειδή η προβοκάτσια έχει και τα οριά της...
Ανέσυρα φωτογραφία απο την προηγούμενη πενταετία της δημοτικής αρχοντίας Κ. Πελετίδη όπου γίνεται Αγιασμός στο Δημοτικό Βρεφοκομείο...Σας φαίνεται να έχει πρόβλημα ο Δήμαρχος?...τώρα αν κάποιοι φαρισαίοι, που σταυροκοπιούνται ανελλιπώς, δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα, οτι βρέθηκαν στην «πολιτική ανεργία» και στήνουν προβοκάτσιες ή σπεύδουν να δημιουργήσουν ζητήματα εκ του μη όντος, αυτό ειναι μια άλλη υπόθεση...Οπως μια άλλη υπόθεση ειναι, και κάποια ΜΜΕ που κοντεύουν να ακυρωθούν εκ του γεγονότος οτι αναπαράγουν, ακομα δεν ξεκινήσαμε, ασήμαντα ή ανύπαρκτα ζητήματα προκειμένου να πλήξουν την Δημοτική Αρχή...
Τόση πρεμούρα πια? είπαμε «σεβασμός» στους πελάτες σας που έδωσαν τόσο χρήμα προεκλογικά και στα συνεταιράκια αλλά...νταγιάντα, θα έρθουν και σοβαρά ζητήματα (για την πολιτική οπτική σας) και θα το πάθετε «σαν τον λύκο με τα πρόβατα» βρε παίδες...
Τέλος πάντων με τούτα και με τ’άλλα, μάλλον, σκέφτομαι να αρχίσουμε με Ευχέλαιο και όχι μόνο Αγιασμό...”.

Ο Χαράλαμπος Στανίτσας ανταπάντησε κι αυτός μέσω facebook κάνοντας λόγο για «δήθεν θρησκευόμενες… ξελιγωμένες θαυμάστριες".

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Επειδή κάποιες δήθεν θρησκευόμενες, -νοσηρώς φωτογραφιζόμενες εχουν κανει κανόνα της ζωής τους την πολιτική κωλοτουμπα και μεταβάλλουν απόψεις κατα το δοκουν, υπενθυμίζω ότι φέτος αγιασμός δεν εγινε στο Βρεφοκομείο. Και επιπλέον, ο κανονισμός για τον οποίο κόπτονται ο δήμαρχος και οι ξελιγωμενες θαυμάστριες του, τροποποιήθηκε με απόφαση Πελετίδη το 2015, οπότε και επισήμως κατάργησε την προσευχή.
Υγ.: μη ξεχάσουν σήμερα, αναξιοπρεπώς εκλιπαρούσες, να τις φωτογραφίσουν με τον Δεσπότη και με την Καρα του Αγίου Ανδρεου!».

Ενδιαφέρον έχουν πάντως και τα likes των αναρτήσεων καθώς στην ανάρτηση του Χαράλαμπου Στανίτσα την άποψή του φαίνεται να συμμερίζονται πολλοί συνάδελφοί του από την τότε δημοτική αρχή Δημαρά - στην οποία Στανίτσας και Σαμούρη ήταν στελέχη - όπως ο Κώστας Μπουρδούλης, η Νανά Πατρώνη, ο Χρήστος Λέγκας, η Γιώτα Δροσοπούλου και εξυπακούεται ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής του σπιράλ. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις