Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σαββατοκύριακο τιμάται η 55η επέτειος της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγ. Ανδρέα

Το σαββατοκύριακο τιμάται η 55η επέτειος...

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι η Δοξολογία στην πλ. Τριών Συμμάχων και η λιτανεία μετά κατά μήκος της Αγ. Ανδρέου έως το ναό

Λαμπρός προβλέπεται ο εορτασμός από την Αποστολική Ιερά Μητρόπολη των Πατρών της 55ης επετείου της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα στον τόπο όπου μαρτύρησε σε Χιαστό Σταυρό, στην Πάτρα. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από την περίφημη εκείνη μέρα του 1964 επί Μητροπολίτη Πατρών κυρού Κωνσταντίνου, που η Τιμία Κάρα, το άγιο λείψανο του Πρωτόκλητου Μαθητή του Κυρίου, Αποστόλου Ανδρέου επεστράφη στην Πάτρα από την Ρωμαιοκαθολική Ρώμη όπου βρισκόταν επί σχεδόν πεντακόσια έτη.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση του κόσμου κατά την τελετή που είχε λάβει χώρα στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στο ίδιο σημείο την Κυριακή 29/9/2019 στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί η καθιερωμένη Θεία Δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ Χρυσάνθου, του Πατρινού Μητροπολίτη Κανάγκας στο Κονγκό της Αφρικής κ.κ. Θεοδοσίου καθώς και των προσκεκλημένων αρχιερέων, οι οποίοι θα είναι οι: σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου κ.κ. Ανδρέας, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολίου και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.

Οι εκδηλώσεις για την 55η επέτειο της επαναφοράς της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα ξεκίνησαν την Τετάρτη 25/9 το βράδυ με την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στα Βήματα του Πρωτοκλήτου» στο προαύλιο του νέου ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου που είχε μεγάλη επιτυχία και θα συνεχιστούν στο σαββατοκύριακο 28 και 29/9/2019. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 26/9 κάλεσε τον Πατραικό λαό να δώσει το παρών και να τιμήσει τον Άγιο και Προστάτη Πολιούχο του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη λιτανεία το απόγευμα της Κυριακής μετά τη Δοξολογία κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου όπου η ανθοστόλιστη Τιμία Κάρα τοποθετείται σε στρατιωτικό τζιπ.  Πάντα στην λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου συμμετέχει πλήθος πιστών ενώ παρίστανται και οι αρχές της πόλης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 55η επέτειο της Ανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα, περιλαμβάνει το Σάββατο 28/9/2019 στις 19.00 το απόγευμα, τον μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό και την Κυριακή 29 του μηνός, την τέλεση πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας το πρωί. Μάλιστα τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής θα μεταδώσει για πρώτη φορά και η ΕΡΤ.                           

Στις 17.45 το απόγευμα θα γίνει η τελετή Αγιασμού στην Ιχθυόσκαλα και θα ακολουθήσει η δια θαλάσσης μεταφορά της Τιμίας Κάρας στο Μόλο της Αγίου Νικολάου και στις 19.00 η Θεία Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις