Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

"Πασαρέλα" με Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι, Κέιτ Μος, Κάρλα Μπρούνι στην κηδεία του Πίτερ Λίντμπεργκ

"Πασαρέλα" με Σίντι Κρόφορντ, ...

Κηδεύτηκε ο διάσημος φωτογράφος

Ο Γερμανός φωτογράφος μόδας Πίτερ Λίντμπεργκ έφυγε από τη ζωή στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών και κηδεύτηκε χθες στο Παρίσι. Στην κηδεία του παγκοσμίως γνωστού φωτογράφου μόδας, με σήμα-κατατεθέν τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες των σταρς και των τοπ μόντελ,  παρέστησαν διάσημες κυρίες από το χώρο της μόδας και της showbiz.

Η Kate Moss, η Carla Bruni, η Cindy Crawford με την κόρη της, η Juliane Moore, η Bella και η Gigi Hadid και η Naomi Campbell ήταν μεταξύ των διάσημων προσώπων που βρέθηκαν στην εκκλησία Saint-Sulpice στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Λίντμπεργκ είχε γεννηθεί το 1944 στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και η πρώτη του δουλειά, 16 ετών, ήταν ο στολισμός βιτρινών. Αργότερα σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου αλλά αυτό που τον ενδιέφερε περισσότερο ως φοιτητή δεν ήταν τόσο να ζωγραφίζει όσο να αναζητεί τι ήταν εκείνο που ενέπνεε στους μεγάλους ζωγράφους τα σπουδαία έργα τους. Καθώς δεν αισθανόταν ικανοποιημένος από τη ζωγραφική, ταξίδεψε για δύο χρόνια στην Ισπανία και στο Μαρόκο, και μετά επέστρεψε στο Ντίσελντορφ για να σπουδάσει φωτογραφία. Στην τεράστια καριέρα του, είχε συνεργαστεί με πολυάριθμα περιοδικά μόδας και είχε δημιουργήσει δεκάδες διαφημιστικές καμπάνιες διάσημων brands.


Ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με πολυάριθμα περιοδικά μόδας (Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar, Rolling Stone, Ιnterview, W, The New Yorker κλπ) και συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό διαφημίσεων καθώς και σε τρια ημερολόγια Pirelli: το 1996, το 2002 και το 2017. Ήταν ενεργός μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν φωτογράφισε όλες τις γυναίκες που εμφανίστηκαν στο τεύχος Σεπτεμβρίου του βρετανικού περιοδικού Vogue, στο οποίο τον ρόλο φιλοξενούμενου αρχισυντάκτη είχε η Μέγκαν Μαρκλ, η δούκισσα του Σάσεξ.

Eva Herzigova

Eva Herzigova

H Cindy Crawford με την κόρη της Kaia Gerber

H Cindy Crawford με την κόρη της Kaia Gerber

Kate Moss

Kate Moss

Gigi Hadid

Gigi Hadid

Naomi Campbell

Naomi Campbell

Credit: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight