Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαθέσιμα για επισκέψεις μαθητών & φέτος τα 4 θεματικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης

Διαθέσιμα για επισκέψεις μαθητών & φ...

Οι επισκέψεις θα μπορούν να ξεκινήσουν από τις 30/9/2019

Ο Δήμος Πατρέων  για 9η χρονιά  θα λειτουργήσει τη περίοδο  2019-2020  τα  θεματικά  Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης που έχει δημιουργήσει.  Ειδικότερα θα  λειτουργήσουν και θα είναι διαθέσιμα για επισκέψεις μαθητών σχολείων καθημερινά  τα εξής Κέντρα:

•             Σπίτι του Νερού (Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού (Δεξαμενή Φρουρίου Πάτρας,  Παπαδιαμαντοπούλου 19)

•             Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης  για την Βιομάζα (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδεντρίου,  Ι. Σταυρόπουλου 36) και

•             Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους (Πουρναρόκαστρο Πατρών)

•             “Οίκοθεν”  Γραφείο  Πληροφόρησης   Οικομουσείου   περιαστικής   περιοχής  Πατρών, στο Δημοτικό Σχολείο Ελεκίστρας Πατρών.

Βασικός σκοπός  αυτών κέντρων είναι όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας  Ανακύκλωσης  και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Νικολάου  Ασπράγκαθου, η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση σχετικά τα θέματα του  φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Παναχαϊκού όρους, το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και της ενεργειακής εξοικονόμησης, την αειφορική χρήση του νερού στη καθημερινή  μας  ζωή, την ανάδειξη της  πολιτιστικής, ιστορικής κληρονομιάς και των  τοπικών προϊόντων  της περιοχής μας.

Για τη φετινή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Κέντρων, έχει εμπλουτιστεί  επιπλέον  με νέες δραστηριότητες, βασισμένες σε οπτικοακουστικό υλικό, περιβαλλοντικά παιχνίδια  και   εκπαιδευτικά   φύλλα  εργασίας. 

Ως ημερομηνία  έναρξης  των  επισκέψεων για  τα  Κέντρα  ορίζεται η  ημέρα Δευτέρα 30η  Σεπτεμβρίου 2019.  

Οι επισκέψεις θα γίνονται  πρωινές ώρες  09:00 πμ – 14.00 μμ  και σε ειδικές περιπτώσεις  (Σχολεία 2ης Ευκαιρίας, Ομάδες εκπαιδευτικών κ.α.) απόγευμα  ή  Σάββατο και  Κυριακή πρωί.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  τη λειτουργία και τα προγράμματα που υλοποιούνται  στα παραπάνω κέντρα μπορείτε να αντλήσετε  από τις ειδικές σελίδες που διαθέτει κάθε ένα στο facebook:

«Σπίτι του Νερού»  

https://www.facebook.com/water.house.patras

Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης  για την Βιομάζα

https://www.facebook.com/biomass.office

Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους  και  “Οίκοθεν” 

 https://www.facebook.com/Panachaiko

Η δυνατότητα εξυπηρέτησης  και  των 4 Κέντρων  είναι μέχρι  2 τμήματα  των 40 μαθητών το κάθε ένα την ημέρα, για κάθε Κέντρο.

Η μεταφορά των μαθητών στα Κέντρα  δεν καλύπτεται από τον Δήμο Πατρέων. 

Για τις επισκέψεις  θα  τηρηθεί  αυστηρά σειρά  προτεραιότητας,  με βάση τις δηλώσεις επισκέψεων των σχολείων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες  πληροφορίες, με τον Δήμο Πατρέων, αρμόδιος Κων/νος  Κωνσταντακόπουλος, τηλ. 2610329071,  Φαξ 2610274083.

Οι δηλώσεις  συμμετοχής  μπορούν να γίνουν ξεχωριστά για κάθε Κέντρο στα παρακάτω  e-mail : 

i.              Σπίτι του Νερού (Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού (Δεξαμενή Φρουρίου Πάτρας)   [email protected]

ii.             Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης  για την Βιομάζα (Μονοδέντρι)    [email protected]

iii.            Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους (Πουρναρόκαστρο Πατρών)   και   για το χώρο    “Οίκοθεν” στην Ελεκίστρα     [email protected]

Ειδικότερη  ενημέρωση για το  αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τα νέα κάθε Κέντρου  θα λάβουν  ηλεκτρονικά τα σχολεία που θα  τα επισκεφθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις