Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία από σήμερα - Ο καιρός στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία από σήμερα - Ο καιρός στην Πά...

Καλό φθινόπωρο...

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα (23-09-2019) και από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και  ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ

1. Σήμερα Δευτέρα (23-09-2019) από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν το Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη (24-09-2019) η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

 

2. Αύριο Τρίτη (24-09-2019) τα ισχυρά φαινόμενα, τα οποία στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, πιθανώς να επηρεάσουν  πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Από αργά το απόγευμα της Τρίτης (24-09-2019) και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (25-09-2019) θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

H πρόγνωση του καιρού στη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα από τον Νικόλα Σερέτη

 

Ψυχρές αέριες μάζες από την ΒΔ Ευρώπη θα κινηθιύν νοτιότερα και θα συναντήσουν τις θερμότερες και πιο υγρές αέριες μάζες της Μεσογείου. Ως εκ τούτου, θα συντελεστεί κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού) στην περιοχή της Αδριατικής θάλασσας σήμερα Δευτέρα. Μέσα στην ημέρα θα κινηθεί νότια-νοτιοανατολικά και από τις βραδυνές ώρες θα αρχίσει να επηρεάζει την χώρα μας.

 


Η επιδείνωση του καιρού θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που ενδεχομένως κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις καθώς και την ενίσχυση των ΝΔ ανέμων που στα πελάγη θα αγγίξουν τα 7bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δευτέρα 23/9: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Βροχές από τις βραδινές ώρες στα ΒΔ που κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα ανέλθει στους 28-30oC κατά Μ.Ο. και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-4bf.

Τρίτη 24/9: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα ΒΔ τμήματα. Η θερμοκρασία σε πτώση με τις μέγιστες τιμές της στους 25-27oC ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις 5-6bf στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΒΔ με την ίδια ένταση.

Τετάρτη 25/9: Βελτιωμένος καιρός απουσία βροχοπτώσεων. Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι ΒΔ άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν έως 5bf.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Δευτέρα 23/9: Αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θερμοκρασία από 18-28oC με τους ανέμους να πνέουν ΝΔ 2-3bf.

Τρίτη 24/9: Βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19-25oC, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4-5bf.

Τετάρτη 25/9: Βελτιωμένος καιρός στην πόλη χωρίς εκδήλωση φαινομένων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τους ΒΔ ανέμους να φτάνουν τα 4-5bf.



Τάση Για Την Υπόλοιπη Εβδομάδα: Με βελτιωμένο καιρό και χωρίς την επίσκεψη κάποιας σημαντικής ατμοσφαιρικής διαταραχής φαίνεται να κυλά το υπόλοιπο της εβδομάδας. Πιθανότητα για βροχοπτώσεις υπάρχει για την Πέμπτη και κυρίως για τα ΒΔ τμήματα. Ο υδράργυρος δεν δείχνει να ανεβαίνει σημαντικά με τις μέγιστες τιμές του να κυμαίνονται κατά Μ.Ο. μεταξύ 27-29oC.


Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr : Nick-Stormlpver

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις