Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Εντυπωσιακό το φιλμ "Ο Πύργος του Ντάουντον" παρά την τηλεοπτική του καταγωγή - Έκοψε 16.500 εισιτήρια

Εντυπωσιακό το φιλμ "Ο Πύργος του Ν...

Ψιλοκαλά πήγε & ο Τζέραρντ Μπάτλερ με το "Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε" με ισάριθμα εισιτήρια - Και τα 2 φιλμ παίζονται και στην Πάτρα

Mε το φιλμ τρόμου «Το Αυτό, Κεφάλαιο 2» που βασίζεται στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, να κρατά τα πρωτεία στις Ελληνικές αίθουσες για 2ο γουικέντ (σε 85 αίθουσες πανελλαδικά, ξεπέρασε τα 22.200 εισιτήρια το 4ήμερο 12 με 15/9/2019 και ήδη κοντεύει τα 110.000 και επίσης στις ΗΠΑ κατέκτησε για 2η εβδομάδα την κορυφή με 40,7 εκατ. δολάρια φτάνοντας σε σύνολο τα 154 συν άλλα 170 από τον υπόλοιπο κόσμο) επόμενο ήταν οι άλλες νέες ταινίες να κινηθούν λίγο χαμηλότερα έχοντας ωστόσο το δικό τους κοινό. Η περιπέτεια «Ο Φύλακας Αγγελος Έπεσε», σε σκηνοθεσία του Ρικ Ρόμαν Βο με τον Σκωτσέζο σταρ Τζέραρντ Μπάτλερ που χαρακτηρίστηκε από πολλούς κριτικούς ως ένα αχρείαστο σίκουελ, έκοψε όπως είδαμε στο flix.gr, πανελλαδικά, σε πάνω από 80 αίθουσες (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) περίπου 16.500 εισιτήρια, νούμερο χαμηλότερο από τις 2 προηγούμενες ταινίες του franchise, αλλά ωστόσο ικανοποιητικό. Στις ΗΠΑ το «Ο Φύλακας Αγγελος Έπεσε» όπου παίζουν και οι Μόργκαν Φρίμαν και Νικ Νόλτε, έχει σε 4 εβδομάδες αισίως ξεπεράσει τα 60 εκατ. δολάρια.  

Την ίδια ώρα η ποιοτική επιλογή της εβδομάδας, το φιλμ «Ο Πύργος του Downton» του Μάικλ Ένγκλερ με καλές γενικά κριτικές (στο 81% μέχρι στιγμής στο rotten tomatoes) παρά την τηλεοπτική του καταγωγή, καταφέρνει να δείξει αυτόνομο και είναι τόσο καλογυρισμένο, με υψηλό επίπεδο παραγωγής και ηθοποιίας (ακόμη και οι μικροί ρόλοι όπως του υδραυλικού ξεχωρίζουν ενώ η γηραιά Μάγκι Σμιθ είναι για άλλη μία φορά εξαίσια όσο και συγκινητική ως Bάιολετ, Κόμησσα Γκράχαμ), που σε κερδίζει και όπως φάνηκε, αυτό συμβαίνει εδώ και λίγες μέρες που έχει ξεκινήσει να παίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία αλλά και στη χώρα μας. Ήδη οι εισπράξεις στην Αγγλία φτάνουν τα 7 εκατομμύρια δολάρια και συνολικά στις πρώτες χώρες που έχει βγει η ταινία, τα 12,5.

Στη χώρα μας το 4ήμερο 12-15/9 το φιλμ που πραγματικά σε αφήνει άφωνο με τα πλάνα του πύργου του Ντάουντον στην καταπράσινη εξοχή του Οξφορντσάιρ αλλά και με τον ρομαντισμό, το χιούμορ και την τόλμη του (το φιλμ θίγει με σοβαρότητα και το γκέι στοιχείο εν έτει 1927), έκοψε σε κοντά 80 αίθουσες πανελλαδικά (στην Πάτρα προβάλλεται τόσο στα Odeon Veso Mare όσο και στο σινέ-Κάστρο στο Ρίο) περίπου 16.500 εισιτήρια προσελκύοντας και σινεφίλ που ενδεχομένως είχαν ακούσει για τη σειρά αλλά δεν την είχαν δει.

Τέλος αρνητική εντύπωση έκανε η αποτυχημένη όπως κρίθηκε, έναρξη της πολυαναμενόμενης ταινίας του στούντιο της Warner Bros «The Goldfinch – Η Καρδερίνα» σε σκηνοθεσία John Crowley που έχει βασιστεί στο πολυαγαπημένο μπεστ σέλερ βιβλίο της Donna Tartt (τιμημένο και με βραβείο Pulitzer) όπου παίζουν ο Άνσελ Έγκορτ, ο πιτσιρικάς Όουκς Φέγκλει του "Ο Πιτ & ο δράκος του" και η Νικόλ Κίντμαν. Η ταινία που θα βγει από 19/9/2019 στη χώρα μας και στην Πάτρα, ξεκίνησε το περασμένο σαββατοκύριακο την προβολή της στις Αμερικάνικες αίθουσες με εισπράξεις στο boxoffice, μόλις 2.7 εκατομμυρίων δολαρίων σε πάνω από 2.500 αίθουσες. Απομένει να δούμε τη συνέχεια και πως θα τα πάει στον υπόλοιπο κόσμο.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture