Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοί εξελέγησαν στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και στις Επιτροπές

Αυτοί εξελέγησαν στο Προεδρείο του Δημοτ...

Δείτε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Oι δημοτικοί σύμβουλοι Παν. Μελάς (Πελετίδη), Κ. Σολωμού (Αλέξόπουλου) και Ανδ. Νικολάου (Παπαδημάτου) προτάθηκαν κι εξελέγησαν διά μυστικής ψηφοφορίας στο Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων εξελέγη  ο Παναγιώτης Μελάς, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Σώματος, με σκοπό την εκλογή του νέου Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ο Παναγιώτης Μελάς. Με παρόντες 47 δημοτικούς συμβούλους (απουσίαζαν δύο σύμβουλοι) , έλαβε:
- 43 ΝΑΙ και 4 λευκά.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Κατερίνα Σολωμού. Με παρόντες 48 δημοτικούς συμβούλους (απουσίαζε ένας σύμβουλος), έλαβε:
- 42 ΝΑΙ και 6 λευκά.

Γραμματέας εξελέγη ο Ανδρέας Νικολάου. Με παρόντες 48 δημοτικούς συμβούλους, έλαβε:
- 40 ΝΑΙ και 8 λευκά.

Στον χαιρετισμό του, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Μελάς, ανέφερε:
«Κύριε Δήμαρχε, ευχαριστώ για την πρόταση που κάνατε από πλευράς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ξεκινάμε τη νέα Δημοτική περίοδο με ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που διέπει την λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης.
Έχει την σφραγίδα του Κλεισθένη, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του οικονομικού παρατηρητηρίου, της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.
Άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας με όσο το δυνατόν γίνεται ευρύτερη συμμετοχή φορέων, όπως επίσης μέτρα για την ανακούφιση και την προστασία της λαϊκής οικογένειας.
Αυτές οι αποφάσεις απαιτούν ουσιαστική συνεργασία και διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, με τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας, απ’ όλους. Έτσι ώστε να είμαστε δυνατοί απέναντι σε αυτούς που έχουν βάλει πλάτη για να περνούν οι αντιλαϊκές πολιτικές τους.
Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολος. Κανείς δεν περισσεύει. Μαζί μας θα είναι και ο Πατραϊκός λαός που αγωνίζεται καθημερινά.
Θα κριθούμε όλοι προσωπικά, όπως και η στάση και η πολιτική της κάθε παράταξης.
Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους, καλή Δημοτική περίοδο!».
Η Κατερίνα Σολωμού και ο Ανδρέας Νικολάου, από τη θέση της Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, δεσμεύτηκαν σε σύντομο χαιρετισμό τους, για την καλή λειτουργία του Σώματος.

 

 

Η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, όπως προέκυψε από τη σημερινή, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας, Διονύσης Πλέσσας, και μέλη: Από την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Αθανασόπουλος και Βίβιαν Σαμούρη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Γιώργος Μαγιάκης, Παναγιώτης Μελάς, από την παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά»,  Φώτης Δημακόπουλος. από την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος, από την παράταξη «Νέα Πάτρα»,  Μαρία Φιλοπούλου, από την παράταξη «Ώρα Πατρών», Γιάννης Τσιμπούκης και από την παράταξη «ΣΠΙΡΑΛ», Πέτρος Ψωμάς.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Πρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας, Μιχαήλ Αναστασίου και μέλη: Από την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς, Διονύσης Πλέσσας και Νίκος Ασπράγκαθος και οι σύμβουλοι Ήρα Κουρή, Δημήτρης Πελεκούδας. από την παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά», Χρήστος Μπακαλάρος, από την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», Θόδωρος Ξυλιάς, από την παράταξη «Νέα Πάτρα», Διονύσης Βορίσης, από την παράταξη «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος και από την παράταξη «ΣΠΙΡΑΛ», Αθανάσιος Δούρος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις