Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λοβέρδος για Novartis: «Θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους»

Λοβέρδος για Novartis: «Θα λογοδοτήσουν ...

Ο πρώην υπουργός Υγείας κάνει λόγο για σκευωρία «Νοβάρτις»

Με σκληρή δήλωση του ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε στην ενέργεια της Εισαγγελίας Διαφθοράς να δώσει άδεια η Βουλή ώστε να του ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση Νovartis και κάνει λόγο για «κατάχρηση εξουσίας».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας που γίνεται σε βάρος μου είναι, προφανώς, η απόπειρα αναδρομικής δικαιολόγησης των παρανομιών που διαπράχθηκαν επί τρία χρόνια στο πλαίσιο της σκευωρίας «Νοβάρτις».

Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει.

Τίποτε δεν θα σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό.

Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα».

Με εξίσου σκληρή δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου αντέδρασε το Κίνημα Αλλαγής προσφέροντας πλήρη στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο.

«Η διαδικαστική ενέργεια για τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι από τους τελευταίους σπασμούς του συστήματος Ρασπούτιν, που αντί να διερευνήσει το σκάνδαλο στο φάρμακο 2004-2009, έστησε τη σκευωρία με αφορμή την έρευνα για την Novartis στην Αμερική. Επαινούμε τον Ανδρέα Λοβέρδο που δεν ζητά ασυλίες, ούτε προσφεύγει σε τερτίπια τύπου άρθρου 86 και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μαζί του για να αποκαλύψουμε πλήρως τη σκευωρία», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις