Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί απόψε στο Νότιο Πάρκο στο πλαίσιο των Μεσογειακών

Παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί απόψε στο Ν...

Στις 21.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που φιλοξενούνται στην Πάτρα έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, πραγματοποιείται απόψε Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 η εκδήλωση με θέμα «Με τα Μάτια στην Ελλάδα» που περιλαμβάνει μία παρουσίαση δημοτικών χορών από περιοχές της χώρας μας. Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 21.00 το βράδυ στο χώρο του Νοτίου Πάρκου, ανάμεσα στην αθλητική εγκατάσταση «Άρτεμις» και τον Φάρο, θα συμμετάσχει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα δημοτικών χορών από διαφορετικές περιοχές της χώρας, από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χορευτές θα φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές της κάθε περιοχής. Παράλληλα σε προβολή βίντεο θα παρουσιάζονται λαογραφικά στοιχεία της κάθε περιοχής. Καλλιτεχνικός υπεύθυνος είναι ο Χρήστος Γιαννόπουλος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παράλληλα στον υποβλητικό αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου του Ρίου, από τις 20:00 έως τις 21:30, στο πλαίσιο των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, το σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο από τον 15ο αιώνα θ’ ανοίξει για το κοινό, το οποίο και θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στο χώρο του Φρουρίου ενώ μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει εκδήλωση με αστροπαρατήρηση σε συνεργασία με τον Ωρίωνα, την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας.

Η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture