Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Mέλος του νέου Αρχαιολογικού Συμβουλίου o πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής Πατρών που είχε προτείνει επιβολή διδάκτρων

Mέλος του νέου Αρχαιολογικού Συμβουλίου ...
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Το ΚΑΣ στην υπηρεσία του Λάτση

Στη θέση του τακτικού μέλους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τοποθετήθηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Πανέτσος.
Ο Γιώργος Πανέτσος, ήταν αυτός που το 2018, με δημόσια τοποθέτηση του είχε ζητήσει στην ουσία την επιβολή διδάκτρων για προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος, ως λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Πιο συγκεκριμένα είχε προτείνει την ίδρυση ενός ερευνητικού παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην Αθήνα, στο οποίο θα φοιτούν Αθηναίοι σπουδαστές, οι οποίοι θα πληρώνουν δίδακτρα 1.800 ευρώ το έτος.
Με απόφαση λοιπόν της νέας Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη,που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, 16 Αυγούστου, στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο Γιώργος Πανέτσος τοποθετείται μέλος του νέου ΚΑΣ, το οποίο θα αναλάβει να απαλλάξει από όλα τα «ενοχλητικά εμπόδια» ιδιωτικές επενδύσεις, με πρώτη προτεραιότητα αυτή του Ελληνικού.
Φαίνεται πως τα μέλη που το συγκροτούν επελέγησαν μεταξύ άλλων με κριτήριο την αγάπη τους στις ιδιωτικοποιήσεις, όπως ο πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής της Πάτρας, που ζήτησε επιβολή διδάκτρων σε προπτυχιακό τμήμα δημόσιου Πανεπιστημίου.
Η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονός και πρόκειται για αυτή του ΚΑΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις