Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετά το Γηροκομειό θα μεταβεί στη Κεφαλονιά ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Μετά το Γηροκομειό θα μεταβεί στη Κεφαλο...

Στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου θα βρίσκεται τον Δεκαπενταύγουστο ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Γηροκομήτισσας που πανηγυρίζει στην μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου θα βρίσκεται την παραμονή της εορτής, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Όπως είδαμε στο σχετικό πρόγραμμα της μεγάλης αυτής θρησκευτικής πανήγυρης, στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, θα ψαλεί ιερά παράκληση στη Θεοτόκο και στη συνέχεια θα γίνει η έξοδος της ιεράς εικόνας της Παναγίας προς προσκύνηση από τους πιστούς. Στις 9 το βράδυ θα ξεκινήσει η πανηγυρική ιερά αγρυπνία όπου και θα ευλογηθούν οι άρτοι, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο ενώ ανήμερα την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, στην πρωινή αρχιερατική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Αχαιός στην καταγωγή Μητροπολίτης Ατλάντας, στις ΗΠΑ, κ.κ. Αλέξιος.

Στο μεταξύ όπως διαβάσαμε στο καινούριο φύλλο της εκκλησιαστικής εφημερίδας Ο Εκκλησιολόγος, ο κ.κ. Χρυσόστομος αναμένεται μετά από σχετική πρόσκληση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κεφαλλληνίας κ.κ. Δημητρίου να μεταβεί στο όμορφο νησί του Ιονίου πελάγους όπου και θα συμμετάσχει στις λαμπρές εκδηλώσεις επί την εορτή μνήμης του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου. Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα προεξάρχει του αρχιερατικού συλλείτουργου που θα τελεστεί την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 ενώ θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Την Πέμπτη 15/8 στον πολυαρχιερατικό εσπερινό στο ναό του Αγίου Γερασίμου στο ομώνυμο μοναστήρι στην κοιλάδα των Ομαλών στην Κεφαλονιά που πραγματικά κατακλύζεται από πλήθος πιστών, θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Όσο για τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθος φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, όπως επίσης διαβάσαμε στον Εκκλησιολόγο, θα μεταβεί μετά από σχετική πρόσκληση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου στην όμορφη Πάρο όπου και θα συγχοροστατήσει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή που θεωρείται μαζί με την Παναγία της Τήνου, την Παναγία την Μεγαλισπηλαιώτισσα στα Καλάβρυτα και την Παναγία την Σουμελά στη Βέροια από τα κορυφαία προσκυνήματα της Παναγίας στη χώρα μας.

Ο κ.κ. Χρύσανθος αναμένεται να αναχωρήσει για την Πάρο την Τρίτη 13/8/2019.    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις