Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Απόψε προβολή του "Χαμένοι στη Μετάφραση" & έπονται Γ. Άλεν, Χίτσκοκ και Πολάνσκι

Απόψε προβολή του "Χαμένοι στη Μετά...

Στην ταράτσα του μπαρ ΤrabaΛa στην Πάτρα

Συνεχίζονται οι σινε-προβολές στην ταράτσα του μπαρ TrabaΛa στην οδό Ευμήλου πίσω από την ΔΕΗ και με θέα την Ακτή Δυμαίων.

Απόψε Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 στις 22.00 θα προβληθεί η δραματική κομεντί παραγωγής του 2003 & διάρκειας 101 λεπτών σε σκηνοθεσία της Σοφία Κόπολα «Lost in translation – Χαμένοι στη μετάφραση» με την Σκάρλετ Γιόχανσον, τον Μπιλ Μάρεϊ & τον Τζιοβάνι Ριμπίζι.

Μια νεαρή, ακολουθώντας στο Τόκιο τον εργασιομανή σύζυγό της που λείπει συνεχώς για δουλειά, γνωρίζει στο μπαρ του ξενοδοχείου έναν έκπτωτο Αμερικανό σταρ, ο οποίος γυρίζει ένα διαφημιστικό για ουίσκι. Μαζί θα περιπλανηθούν στην πόλη και θα γνωρίσουν τους κατοίκους του Τόκιο, έστω κι αν δεν ξέρουν λέξη από ιαπωνικά. Βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας για τη Σκάρλετ Γιόχανσον και βραβείο κοινού στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας - "Νύχτες Πρεμιέρας". Φρέσκια ματιά, χιούμορ, ανθρωπιά σε μια ταινία που προτάθηκε για 4 Όσκαρ και κέρδισε αυτό του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την Κόπολα.

Την Τρίτη 6/8 στις 22.00 θα προβληθεί η ταινία “To Rome With Love”, μία κομεντί του 2012, διάρκειας 112 λεπτών σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τον ίδιο και την Πενέλοπε Κρουζ, τον Τζέσι Άιζενμπεργκ, τον Άλεκ Μπάλντουιν, τον Ρομπέρτο Μπενίνι, κ.α.

Η ταινία παρουσιάζει τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Αιώνια Πόλη. Την Πέμπτη 8/8 πάντα στην TrabaΛa θα προβληθεί στις 22.00 ένα κλασικό φιλμ, το "Rear Window”- Σιωπηλός Μάρτυρας" παραγωγής του 1954 σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι, Θέλμα Ρίτερ. Καθηλωμένος στο διαμέρισμά του με σπασμένο πόδι, ένας φωτορεπόρτερ παρακολουθεί βαριεστημένα από το παράθυρό του τους γείτονες. Όταν όμως γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου ακριβώς απέναντι, προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα με την αγαπημένη του.

Τέλος την Τετάρτη 7/8 στις 21.45 θα παιχθεί η Αγγλο-γαλλο-πολωνική ταινία «Ο Πιανίστας» σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Άντριεν Μπρόντι, Τόμας Κρέτσμαν, Φρανκ Φίνλεϊ, Μόριν Λίπμαν.

Η αληθινή ιστορία του Πολωνο-εβραίου πιανίστα Βλαντισλάβ Σπίλμαν, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας χάρη στη φήμη του ως μουσικού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμείνει ψυχρός θεατής των φρικαλεοτήτων που συνέβαιναν γύρω του. Ο κλειστοφοβικός κόσμος του γκέτο εμπνέει στον Πολάνσκι μια από τις καλύτερες και πιο προσωπικές δημιουργίες του, απεικονίζοντας ταυτόχρονα με έναν υποδειγματικό και μη ρητορικό τρόπο το Ολοκαύτωμα. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών 2002, βραβείο Σεζάρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας & 3 Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και α’ ανδρικού ρόλου για τον Άντριεν Μπρόντι. Η ταινία είχε προταθεί και για 4 ακόμη Όσκαρ.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture