Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

«Ξεμπλοκάρουν» 100.000 λογαριασμοί στην Αχαΐα με την είσοδο στις 120 δόσεις

«Ξεμπλοκάρουν» 100.000 λογαριασμοί στην ...

Είχαν κατασχεθεί από την Εφορία τα τελευταία χρόνια

«Aνάσα «σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, πρόκειται να δώσει η ρύθμιση των 120 δόσεων στην εφορία, αφού οι οφειλέτες θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία, για να απαλλαγούν από το βάρος του χρέους και παράλληλα να ξεμπλοκάρουν πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοίς

Συγκεκριμένα θα «απελευθερωθούν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί 1,2 εκατ. πολιτών, που είχαν κατασχεθεί από την εφορία τα τελευταία χρόνια, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Στην Αχαΐα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που διαθέτει η «Πελοπόννησος», περίπου 100.000 τραπεζικοί λογαριασμοί μπλοκαρίστηκαν τα τελευταία χρόνια, λόγω των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων που κινούσε ΑΑΔΕ, για να κυνηγήσει τους οφειλέτες του δημοσίου.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2017, στο αποκορύφωμα των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που λάμβανε η ΑΑΔΕ, στην Αχαΐα έγιναν σχεδόν 70.000 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, δηλαδή τραπεζικών λογαριασμών, αριθμός ρεκόρ για όλη την Ελλάδα σε επίπεδο ΔΟΥ.

Το 2018, οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων μειώθηκαν σημαντικά, πέφτοντας στις 23.000, καθώς ο μηχανισμός βελτιώθηκε και έγινε πιο στοχευμένος, ενώ το 2019 μέχρι και τον Ιούνιο, είχαν γίνει μόλις 4.500 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις