Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο η ιερά μονή Μακελαριάς

Πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο η ιερά ...

Την Κυριακή 11/8 στην ιερά ακολουθία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Η ιστορική ιερά Μονή της Μακελαριάς που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας & Καλαβρύτων πανηγυρίζει κάθε χρόνο με μεγαλοπρέπεια τον Δεκαπενταύγουστο και πλήθος προσκυνητών απ’ όλη την Αχαΐα και πολλές άλλες περιοχές επισκέπτονται το μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να λάβουν ευλογία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που βγήκε, καθημερινά θα τελείται στις 6 το απόγευμα εσπερινός και παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο ενώ την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου. Την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί εσπερινός και θα ψαλούν τα εγκώμια στην Παναγία ενώ θα γίνει και περιφορά του Επιταφίου.

Την Τετάρτη 14/8/2019, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θ’ ακολουθήσει από τις 11 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ιερά αγρυπνία.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, την Πέμπτη 15/8 θα τελεστεί η Θεία λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας. Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών θα προσφέρεται στους επισκέπτες μοναστηριακό κέρασμα.

Η Μονή Μακελαριάς θεωρείται από τα πιο φιλόξενα μοναστήρια όχι μόνο της Αχαΐας αλλά και όλης της χώρας και από τα πιο γνωστά και χτισμένα σε μία ιδιαίτερα όμορφη και πανοραμική τοποθεσία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις