Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Νομική της Πάτρας στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου

Η Νομική της Πάτρας στη σημερινή συνεδρί...

Δεν 'έχει υπάρξει απάντηση από το Πρωθυπουργικό γραφείο

Ενημέρωση για το ζήτημα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών θα γίνει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Όπως πληροφορείται το thebest.gr δεν έχει υπάρξει απάντηση στην επιστολή που έστειλε ο Δικηγορικός και άλλοι εκπρόσωποι φορέων στον Πρωθυπουργό ζητώντας συνάντηση μαζί του για να του εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος προ εβδομάδων είχε συγκαλέσει στα γραφεία του, σύσκεψη φορέων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε όπως δεχθείτε τα συγχαρητήριά μας για την εκλογική σας νίκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και φυσικά, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνετε.

Αισιοδοξούμε μάλιστα, και για την ακρίβεια είμαστε βέβαιοι, ότι το ενδιαφέρον το οποίο δείξατε με την εκλογική ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας στην Αχαΐα θα είναι διαρκές και ενεργό για την περιοχή μας.

Είμαστε άπαντες οι υπογράφοντες/ουσες εκπρόσωποι των κύριων επιστημονικών και παραγωγικών φορέων του τόπου μας.

Απευθυνόμαστε σε εσάς για ένα ζήτημα που έχει διεγείρει το πανελλήνιο και τοπικό ενδιαφέρον και το οποίο έχει παράγει τεράστια απογοήτευση στην ευρύτερη κοινωνία.

Πρόκειται για το γνωστό ζήτημα της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Όπως γνωρίζετε, παρότι η ίδρυση της Νομικής Σχολής έγινε μετά από διαβούλευση και σχετική έκθεση σκοπιμότητας, η κ. Υπουργός Παιδείας με μία αυστηρή ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι καταργείται η τέταρτη Νομική σχολή της Πάτρας, με την αιτιολογία ότι δεν θέλουμε άλλους άνεργους δικηγόρους.

Η ανακοίνωση αυτή που έγινε πριν καν τις προγραμματικές δηλώσεις και χωρίς να προηγηθεί αντίστοιχη διαβούλευση για να εξεταστούν οι προτεινόμενοι από την κ. Υπουργό λόγοι κατάργησης, σας διαβεβαιώνουμε ότι προκάλεσε καθολικά αρνητικά συναισθήματα όχι μόνο στην Αχαϊα, αλλά και ευρύτερες στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Δόθηκε μάλιστα η εντύπωση ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών στοχοποιείται από αίτια που δεν έχουν τη ρίζα τους σε πραγματικές ανάγκες.

Το γεγονός μάλιστα ότι η πρόβλεψη για τη Νομική Σχολή Πάτρας δεν ήταν να αυξηθεί ο αριθμός φοιτητών της, αλλά να μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών στις υπόλοιπες νομικές σχολές με ανακατανομή εισακτέων, φαίνεται πως παραβλέφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Και τα επιχειρήματα υπέρ της μη κατάργησης της Νομικής Σχολής είναι ακόμα περισσότερα, επιστημονικού και ακαδημαϊκού τύπου, τα οποία εκφεύγουν του συντόμου της επιστολής μας, μπορούμε όμως να σας τα εκθέσουμε αναλυτικά.

Επειδή πιστεύουμε ότι η λογική σας είναι ευρεία και αντίστοιχη προς τις πραγματικές ανάγκες της χώρας μας

 Επειδή πιστεύουμε ότι σε μία Δημοκρατία, πρέπει να υπάρξει συζήτηση και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς

Παρακαλούμε θερμά όπως έχουμε συνάντηση μαζί σας, όσο το δυνατόν ενωρίτερα, προκειμένου να σας εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα καθήκοντά σας και διατελούμε εν αναμονή.

                                                                                      

 Μετά τιμής

                                                                          Οι εκπρόσωποι των φορέων.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις