Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσλήψεις Πυροσβεστών ζητά το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Προσλήψεις Πυροσβεστών ζητά το Εργατικό ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας αναφέρει τα εξής: "Και αυτό το καλοκαίρι οι κίνδυνοι στην περιοχή μας από φυσικές καταστροφές είναι προ των πυλών. Η περιοχή μας και μέσα στα γενικότερα πλαίσια των υποδομών που υπάρχουν στην χώρα βρίσκεται ανοχύρωτη, παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών των εθελοντών και όσων άλλων εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι δεδομένο ότι μετά από έντονα φαινόμενα θα έχουμε ανυπολόγιστες καταστροφές αφού δεν υπάρχει πρόληψη και ουσιαστικός σχεδιασμός.

Η Κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και οι περιφέρειες, γνωρίζουν με λεπτομέρειες για την περιοχή μας, τις ανεπάρκειες στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές, που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Είναι φανερό πως σήμερα δεν επιλέγονται και δεν υλοποιούνται δαπάνες για την πυροπροστασία και την ενίσχυση της πυροσβεστικής, δεν υλοποιούνται γιατί όλα αυτά αποτελούν κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη. Έτσι μετρούν οι κυβερνώντες τη ζωή και την περιουσία των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

·       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Πυροσβεστική, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις και στην περιοχή μας, εξοπλισμός των πυροσβεστικών υπηρεσιών με σύγχρονα τεχνικά και πτητικά μέσα, νέες υποδομές.

·       Μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.

·       Αναβάθμιση σε προσωπικό και τεχνικά μέσα του Πυροσβεστικού Σταθμού στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ώστε να μπορεί να καλύπτει με επάρκεια της ανάγκες μια μεγάλης βιομηχανικής περιοχής, Ταυτόχρονα να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες της περιοχής μας.

·       Μέτρα πρόληψης, σχεδιασμού και εκκένωσης όλων των κατοικημένων περιοχών,  δημιουργία και συντήρηση των ήδη αντιπυρικών ζωνών. Η περιφέρεια και οι αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας.

Σαν Ε.Κ. Πάτρας προχωράμε σε συγκρότηση ομάδων πυρασφάλειας, που σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς θα συμβάλλουν ώστε να προστατευτούν οι δασικές περιοχές και εκτάσεις της περιοχής μας. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζομένους, τους ανέργους, να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Ε.Κ. Πάτρας, για την προστασία του φυσικού πλούτου και της λαϊκής περιουσίας, μαζί με την άμεση διεκδίκηση μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις