Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Yπέρ της Νομικής και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Yπέρ της Νομικής και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Εξέδωσε ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για τη Νομική Σχολή αναφέρεται: Η διοίκηση του ΕΚΠ στηρίζει την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα και είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση του νόμου για την ίδρυση της στην πόλη μας. Με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις  σχολών παίζονται παιχνίδια σε βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους. Τα βασικά προβλήματα φοιτητών σπουδαστών εργαζομένων και εκπαιδευτικών παραμένουν. Συγκεκριμένα , σαν εργατικό κίνημα εμείς διεκδικούμε:

·         Να σπουδάζουν οι φοιτητές χωρίς εμπόδια και φραγμούς

·         Να παρέχονται σύγχρονες και ολοκληρωμένες σπουδές  ώστε να λάβουν την απαραίτητη γνώση στο αντικείμενό τους.

·         Να βρίσκουν δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουν

·         Να στελεχωθούν όλα τα ιδρύματα με τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους

 

Σαν ΕΚΠ είμαστε αντίθετοι στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που εκπορεύονται από την ΕΕ και τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις  της, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο νόμος Γαβρόγλου,που έχουν υλοποιηθεί από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις .

Η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία με αφορμή την νομική της Πάτρας να τοποθετηθεί για τα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης και των αποφοίτων της , όταν και αυτή και η προηγούμενοι έχουν ιδρύσει και συντηρήσει τμήματα χωρίς υποδομές , καθηγητές , σίτιση, στέγαση, χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης αυτή την περίοδο έχει μπει και το πανεπιστημιακό άσυλο στο πλαίσιο του δόγματος «Νόμος και τάξη». Μαζί με την υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των σπουδών το κύριο χαρακτηριστικό είναι η επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, η άμεση εμπλοκή των επιχειρήσεων μέσα στις σχολές. Κάτω από αυτό το πρίσμα στο  πανεπιστήμιο-επιχείρηση δεν χωράει το άσυλο που επιτρέπει το αναφαίρετο δικαίωμα των φοιτητών να συζητούν, να αποφασίζουν συλλογικά , να οργανώνουν τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες στους στη μόρφωση, την δουλειά και τη ζωή. Θεωρούμε επίσης  πως είναι άκρως υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανεργία και τα υπαρκτά προβλήματα των αποφοίτων της Νομικής, η στιγμή που η ΝΔ έχει αποδεχτεί και θα προωθήσει τα ιδιωτικά κολλέγια ως ισότιμα των Δημοσίων Πανεπιστημίων γενικά αλλά και στον τομέα της Νομικής σχολής.

  Άκρως υποκριτικό θεωρούμε πως είναι και το ενδιαφέρον όλων όσων υποστηρίζουν την ίδρυση σχολών χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, υποταγμένα σε τοπικά και μεγαλύτερα συμφέροντα. Σαν ΕΚΠ στηρίζουμε τη θέση για ενιαία πανεπιστημιακού επιπέδου ανώτατη εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν , που θα παρέχει υψηλού επιπέδου γνώσεις σε επιστημονικά αντικείμενα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του λαού μας. Κατά συνέπεια θεωρούμε πως χρειάζονται ιδρύματα και σχολές που θα παρέχουν με ενιαίο πρόγραμμα σπουδών όλη την απαραίτητη γνώση σε κάθε γνωστικό αντικείμενο, ώστε το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος .Με  βάση το παραπάνω πλαίσιο στηρίζουμε την ίδρυση και λειτουργία της νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών".

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Πάτρας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις