Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η Πατρινή p-consulting.gr αναπτύσσει ειδική πλατφόρμα για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

Η Πατρινή p-consulting.gr αναπτύσσει ειδ...

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου MagicSens

Σε κάθε χώρα, το αντικείμενο που έχει να κάνει με τις μαθησιακές δυσκολίες και την Ειδική Αγωγή, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δυστυχώς, στην χώρα μας, είμαστε ακόμα αρκετά πίσω, με τα ελληνικά σχολεία να υστερούν σημαντικά σε σχέση με το τι εφαρμόζεται στην υπόλοιπη ΕΕ για παράδειγμα.

Φαίνεται όμως, ότι αυτό θα αλλάξει. Στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι 4.500 νέες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Εκπαιδευτικοί δηλαδή με ειδική γνώση, μεταπτυχιακό ή PhD τίτλο στην Ειδική Αγωγή. Αυτοί θα ενσωματωθούν στο δυναμικό των σχολείων μας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των τάξεων που περιλαμβάνουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.


Πώς όμως μπορούν να εντοπίσουν συμπτώματα μαθησιακών δυσκολιών, απλοί εκπαιδευτικοί;

Σύμφωνα με τους συμβούλους της πατρινής εταιρείας p-consulting.gr, "σε μια συζήτηση που είχαμε με εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας στην περιοχή μας, έγινε σαφής η ανάγκη για την μετεκπαίδευσή τους σε συμπτώματα καθώς και σε τεχνικές  για τον εντοπισμό των συμπτωμάτων, προκειμένου να έχουν άποψη για το θέμα. Ο έλεγχος φυσικά θα παραμείνει στους ειδικούς και τις αντίστοιχες επιτροπές. Αυτό όμως που θα βελτίωνε απόλυτα την ομογενοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία μιας τάξης θα ήταν η γνώση του εντοπισμού των συμπτωμάτων."

 

Ακριβώς αυτή την ανάγκη, όπως μας πληροφορούν οι σύμβουλοι της p-consulting.gr, προσπαθεί να καλύψει το MagicSens. Ένα Ευρωπαϊκό Έργο, χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα στην ενίσχυση και αναβάθμιση των απαραίτητων δεξιοτήτων προκειμένου να εντοπίσουν, στηρίξουν και τέλος να βοηθήσουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών θα γίνει μέσω μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας, που θα παρουσιάζει τεχνικές, καλές πρακτικές με διαδραστικά εργαλεία, προκειμένου να επεκτείνουν τη γνώση τους, γύρω από τις μαθησιακές δυσκολίες. Την πλατφόρμα αυτή θα δημιουργήσει η p-consulting.gr.
Για περισσότερα νέα σχετικά με την ανάπτυξη της πλατφόρμας, stay tuned!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά