Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Καταργούν το ΣΔΟΕ εν μέσω τουριστικής περιόδου, κίνδυνος για τα έσοδα

Καταργούν το ΣΔΟΕ εν μέσω τουριστικής πε...

Γράφει ο Τραυλός Διονύσης, εκπ/κος, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Αν παρατηρήσουμε την εκτέλεση του προϋπολογισμού τα τελευταία 3 χρόνια, θα παρατηρήσουμε ότι το ΥΠΕΡπλεόνασμα προέρχεται εν πολλοίς  από την υπεραπόδοση των εισπράξεων ΦΠΑ στα πολυτελή νησιά της χώρας. Αυτά τα έξτρα έσοδα επέτρεψε στην κυβέρνηση  να δίνει το κοινωνικό μέρισμα κάθε τέλος του χρόνου, να επιστρέψει τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, να χτίσει μέρος του «μαξιλαριού» των 37 δις και να προχωρήσει σε μόνιμες φοροαπαλλαγές το 2019 (μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ΦΠΑ σε εστίαση και ΔΕΗ κτλ)

Ενδεικτικά μόνο τον Αύγουστο του 2017 η είσπραξη ΦΠΑ ξεπέρασε κατά 30 εκατ τον στόχο του προϋπολογισμού, με την Μύκονο να δίνει έσοδα 170% πάνω από τον στόχο, την Ρόδο 165% και την Σαντορίνη 115%. Μόνο από μια βραδιά σε γνωστό κλάμπ της Μυκόνου το 2018 το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 365.000€, με τους ελεγκτές να βρίσκονται από τις 22:30 μέχρι τις 8:30 στο χώρο του καταστήματος.

Σε μια ακατανόητη ενέργεια η κυβέρνηση στην καρδιά του καλοκαιριού καταργεί το ΣΔΟΕ, μια υπηρεσία με μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, δίνοντας σήμα ασυδοσίας στην αγορά. Μέχρι η νέα υπηρεσία να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει την λειτουργία της στο 100%, θα έχει περάσει η καλοκαιρινή περίοδος και σίγουρα το ελληνικό δημόσιο θα στερηθεί έσοδα και εν τέλει θα την πληρώσουν πάλι οι αδύναμοι.

Όλα αυτά θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει σαν ένα ατυχές γεγονός, μια παράβλεψη, αν δεν είχε προηγηθεί η υπόσχεση του ίδιου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προεκλογικά σε καταστηματάρχη νησιού των Δωδεκανήσων. «ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΛΝΩ ΕΛΕΓΧΟΥΣ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις