Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιλτιάδης Βέρρας για Νομική σχολή: Πρόκειται για μια κατάφωρα εχθρική κίνηση προς την Αχαΐα και το Πανεπιστήμιο Πατρών

Μιλτιάδης Βέρρας για Νομική σχολή: Πρόκε...

Τι αναφέρει σε δήλωση του

Με αφορμή την κατάργηση της δημιουργίας Τμήματος Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Μιλτιάδης Βέρρας, Εκλεγμένος Περιφερειακός  Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με την παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και πρώην Βουλευτής Αχαϊας ΠΑΣΟΚ  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του, πριν προλάβουν να αναλάβουν την εξουσία, δείχνουν ξεκάθαρα τα… σχέδια που έχουν για την Αχαΐα. Η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θεώρησε ως πρώτη προτεραιότητα με την ανάληψη κιόλας των καθηκόντων της, να προβεί στην κατάργηση ίδρυσης της Νομικής Σχολής σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας! Είναι προφανές ότι μιλάμε για μια ρεβανσιστική, «τιμωρητική» κίνηση απέναντι σε ένα Νομό όπως η Αχαΐα που ψήφισε προοδευτικά και δημοκρατικά στις 7 Ιουλίου, σε αντίθεση με τις προσδοκίες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα, ήταν και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα… δηλώνοντας ότι η περιοχή είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής του!

Πρόκειται για μια κατάφωρα εχθρική κίνηση προς την Αχαΐα και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Και, βέβαια, οι δηλώσεις πως δεν καταργείται κανένα Τμήμα Νομικής γιατί δεν είχε δημιουργηθεί, είναι ψευδείς και παραπλανητικές. Γιατί ο προηγούμενος Υπουργός κ. Γαβρόγλου είχε υπογράψει Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης και, μάλιστα, είχε ορίσει και αρμόδια επιστημονική Επιτροπή, ώστε να καταρτιστεί το πρώτο πρόγραμμα σπουδών της νεοσύστατης Σχολής!

Καλούνται όλοι οι εκπρόσωποι της περιοχής να αντισταθούν στην προκλητική απέναντι στο Νομό κατάργηση της Νομικής Σχολής. Προσωπικά, ως εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας δηλώνω παρών στη μάχη κατά της απαξίωσης την οποία φαίνεται ότι επιφυλάσσει η Κυβέρνηση  στο Πανεπιστήμιο και την περιοχή μας συνολικά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις