Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάει για Σεπτέμβρη το Εξοικονομώ Κατ' Οίκον

Πάει για Σεπτέμβρη το Εξοικονομώ Κατ' Οίκον

Το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 16 Σεπτεμβρίου

Νέα ημερομηνία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στον Β’ κύκλο του Προγράμματος ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ).

Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι μετατίθεται για τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η παράταση αυτή «κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Επιπλέον, το ΥΠΕΚΑ υποστηρίζει ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η σχετική τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος, ενώ θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά ομάδα περιφερειών.Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, με το πρόγραμμα να αναμένεται να επιχορηγηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση σε 20.000 έως 25.000 κατοικίες.

Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων θα κυμανθεί στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις -συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά των ιδιοκτητών- θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ. Τις επόμενες μέρες θα γίνει σχετική τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» και θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά ομάδα περιφερειών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις