Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε επιφυλακή για τον "Αντίνοο" σήμερα - Πού θα χτυπήσει; - ΧΑΡΤΕΣ

Σε επιφυλακή για τον "Αντίνοο"...

Εξασθένηση από την Τετάρτη

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εν αναμονή της καταιγίδας «Αντίνοος». Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στην Αττική θα σημειωθούν πρόσκαιρα, έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια.

Από τα φαινόμενα θα επηρεαστούν, από τις απογευματινές ώρες, και το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν στις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Προβλήματα θα παρουσιαστούν και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα καθώς και στην κεντρική Εύβοια. 

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

 

 Στο χάρτη  παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) που περιμένουμε έως και το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07/2019.

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Πατρέων

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές & καταιγίδες – ισχυρούς ανέμους) σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Ε.Μ.Υ., ο Δήμος Πατρέων θα βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 16.07.2019 μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης 17-07-2019.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

•    Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

•    Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

      ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•    Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

      ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να  προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.                                          

Σε επιφυλακή και η Δυτική Αχαϊα

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση  τόσο από το  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και από την  Γενική  Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας   στην  ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας θα εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα.  

Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Πιο συγκεκριμένα :

·         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

·         Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

·          Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

·         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

·         Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

·          Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

·          Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.ό.κ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις