Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο "Αντίνοος" έρχεται με φόρα! Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία- Έκτακτο δελτίο

Ο "Αντίνοος" έρχεται με φόρα! ...

Ο καιρός παρουσιάζει νέα μεταβολή- ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (16-07-2019) και από τα δυτικά, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

 

Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Α. Αύριο Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Β. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16-07-2019) προς την Τετάρτη (17-07-2019).

Νωρίτερα και το meteo.gr είχε ενημερώσει για την κακοκαιρία που έρχεται! Επιδεινώνεται ο καιρός έως και την Τετάρτη 17/07/2019, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του meteo. Όπως φαίνεται στη διαφάνεια που ακολουθεί, ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

 Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 15/07 βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής τις απογευματινές ώρες Την Τρίτη 16/07 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα (χάρτης 1), και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο. Τέλος την Τετάρτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Στο χάρτη 2 παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) που περιμένουμε έως και το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07/2019.

Αντίνοος – Χάρτης 1. Αναμενόμενη κεραυνική δραστηριότητα το απόγευμα της Τρίτης 16/07. Με κόκκινο σημειώνονται οι περιοχές με την ισχυρότερη κεραυνική δραστηριότητα.

Χάρτης 2. Πρόγνωση ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07. Με σκούρο πράσινο και μπλε σημειώνονται οι περιοχές με τα μεγαλύτερα αναμενόμενα ύψη ολικού υετού.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ενημερώνει μέσω Facebook πως τα πρώτα… χτυπήματα που ετοιμάζει ο Αντίνοος είναι κοντά!

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που «βαφτίστηκε» Αντίνοος, έχει ξεκινήσει ήδη από χθες, Κυριακή 14.07.2019, να πλήττει διάφορες περιοχές της χώρας και παρότι σήμερα, Δευτέρα 15.07.2019, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για… ήπια μορφή κακοκαιρίας, τα φαινόμενα θα «γιγαντωθούν» μέχρι και την Τετάρτη, 17.07.2019.

«Φίλες και φιλοι! Τις επόμενες ώρες στο νότιο Ιονιο και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου (χάρτης με αποχρώσεις) ο καιρός θα κατασταστει αρκετά άστατος με περάσματα απο διασπαρτες μπόρες και καταιγίδες και βελτίωση απο το απόγευμα!» τονίζει χαρακτηριστικά.

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντίνοος με 3.500 κεραυνούς!

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσε ο «Αντίνοος» την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 3.500 κεραυνούς, η γεωγραφική κατανομή των οποίων φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

Πού θα «χτυπήσει» ο Αντίνοος

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία βελτιωμένος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ο Αντίνοος θα δώσει ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Από τον κόλπο της Γένοβας τη Δευτέρα 15/7 από το μεσημέρι και μετά δημιουργείται ένα χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και την Τρίτη και Τετάρτη θα προκαλέσει νέα μεταβολή του καιρού στη χώρας μας με τοπικά έντονη αστάθεια.

Κι εδώ… μπαίνει ο Αντίνοος! Στην πρόγνωση πολλών ημερών της ΕΜΥ τονίζεται αυτή η μεταβολή και ειδικότερα για την Τρίτη αναφέρεται « Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης».

Το συνολικό κύμα που θα μας επηρεάσει διακρίνεται στην μεγαλύτερη φωτογραφία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Tα ύψη υετού το πρωί της Τετάρτης είναι πολύ αυξημένα στην περιοχή των Σποράδων της Ευβοίας και της Ανατολικής Θεσσαλίας. Η ΕΜΥ σημειώνει ότι μόνο στα βορειοδυτικά ο καιρός της Τετάρτης θα είναι βελτιωμένος, ενώ αντίθετα ο Αντίνοος… ετοιμάζει φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “ Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν». Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και δεδομένα . Μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και την σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07/2019.

Δείτε πού θα χτυπήσει ο Αντίνοος

Με πληροφορίες από: ΕΜΥ / meteo.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις