Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στο σινεμά!

Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στο σινεμά!

Μετά από 10 χρόνια και την σκηνοθετεί ο γιος της

Μετά από μια δεκαετία, η αγέραστη και πάντα γοητευτική Ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λόρεν επιστρέφει στο σινεμά, για μία νέα ταινία που μάλιστα σκηνοθετεί ο γιος της, Εντοάρντο Πόντι και φυσικά η είδηση χαροποίησε τόσο τους θαυμαστές της αλλοτινής Ιταλίδας καλλονής ηθοποιού που έκανε μεγάλη καριέρα και στο Χόλυγουντ, όσο και τους σινεφίλ γενικότερα.

Όπως γράφει το flix.gr, η τελευταία φορά που είδαμε (λίγο) τη Σοφία Λόρεν στο σινεμά ήταν πριν δέκα χρόνια, το 2009, στο μιούζικαλ «Nine» του Ρομπ Μάρσαλ. Τώρα, η Ιταλίδα ντίβα είναι έτοιμη να γεμίσει ξανά, με την ομορφιά και το ταλέντο της, τη μεγάλη οθόνη, στην ταινία που θα έχει τον τίτλο «Η Ζωή Μπροστά», ένα κοινωνικό δράμα με ανθρωπιστικό χαρακτήρα, που σκηνοθετεί ο γιος της (και του Κάρλο Πόντι), Εντοάρντο Πόντι.

Η ταινία θα λέγεται «La vita davanti a sé» κι αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Ρομέν Γκαρί, «La vie devant soi»: ένα βιβλίο που είχε διασκευαστεί ξανά για το σινεμά, από τον Μοσέ Μιζράχι το 1978, ως «Madame Rosa», με τη Σιμόν Σινιορέ τότε στον κεντρικό ρόλο, που τώρα θ' αποδώσει η Σοφία Λόρεν. Η παλιότερη ταινία είχε βραβευτεί με το Όσκαρ καλύτερης  Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η Λόρεν θα υποδύεται τη Μαντάμ Ρόζα, μια πάλαι ποτέ πόρνη, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, που συνδέεται στενά μ' ένα 12χρονο αγόρι, μετανάστη από τη Σενεγάλη, τον Μόμο.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ξεκινήσει ήδη στην Ιταλία, στο Μπάρι κι η Σοφία Λόρεν, που δουλεύει καθημερινά επί δεκαώρου, δηλώνει, όπως αναφέρει αποκλειστικά το Variety, ότι αυτή τη φορά θα επιτρέψει στον εαυτό της «να εκφράσει πράγματα στην οθόνη με τρόπο που θα εκπλήξει το κοινό». Άλλωστε, εξηγεί πως δεν έχει περιθώριο να μην προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί στην ταινία του γιου της: «Με ξέρει τόσο καλά. Γνωρίζει κάθε εκατοστό του προσώπου μου, την καρδιά και την ψυχή μου. Θα προχωρήσει στο επόμενο πλάνο μόνο όταν πετύχω τη βαθύτερη αλήθεια μου».

H Λόρεν 84 ετών σήμερα και γεννημένη στη Ρώμη, τιμήθηκε το 1961 με το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την «Ατιμασμένη» ενώ λίγο νωρίτερα το 1957 ήταν στην Ύδρα πρωταγωνιστώντας στο «Παιδί και το δελφίνι» του Γιαν Νεγκουλέσκο.

O Εντοάρντο Πόντι είναι ενθουσιασμένος που σκηνοθετεί, για τρίτη φορά, τη μητέρα του: «Στα 84 θέλει να τα βάλει όλα σε κάθε της ατάκα και να κάνει μια ταινία τόσο βαθιά, τόσο προκλητική, συναισθηματικά και σωματικά. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την ενέργεια και το πάθος με τα οποία προσεγγίζει κάθε σκηνή».

Το καστ του «Η Ζωή Μπροστά» συμπληρώνουν η διεμφυλική Ισπανίδα ηθοποιός Αμπρίλ Ζαμόρα, ο Ιταλός Ρενάτο Καρπεντιέρι, ο Ιρανός Μπαμπάκ Καρίμι (του «Εμποράκου») και ο μη επαγγελματίας ηθοποιός Ιμπραχίμα Γκάις. Το φιλμ προορίζεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight