Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιατί ο Χρυσοχοΐδης ξήλωσε τον Πατρινό αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Άρη Ανδρικόπουλο

Γιατί ο Χρυσοχοΐδης ξήλωσε τον Πατρινό α...

Όλο το παρασκήνιο

Άμεση προτεραιότητα αποδείχθηκε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το «ξήλωμα» της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πατρινού αρχηγού της Άρη Ανδρικόπουλου. Οι προθέσεις του Υπουργού, φάνηκαν ήδη από την Τρίτη, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, όταν λίγες ώρες μετά την παράδοση – παραλαβή από την προκάτοχο του Όλγα Γεροβασίλη, συγκάλεσε  σύσκεψη στο Υπουργείο με αντικείμενο τη νέα αντεγκληματική πολιτική, στην οποία δεν κλήθηκε κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ., ούτε ο αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Η μη πρόσκληση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προεξοφλούσε τι θα ακολουθούσε. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου. Ήταν η πρώτη απόφαση του νέου Υπουργού.  

Την επομένη, Τετάρτη, το πρωί ο κ. Ανδρικόπουλος δεν πήγε στο γραφείο του, ενισχύοντας τις φήμες περί παραίτησής του. Τελικά το ζήτημα ξεκαθάρισε ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Σε ένα κράτος δικαίου, ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος».

Όπως γράφτηκε κύρια αιτία της απομάκρυνσης του Άρη Ανδρικόπουλου, ήταν η παρουσία του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Τον περασμένο Μάιο ο κ. Ανδρικόπουλος είχε βρεθεί στο Σύνταγμα, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σε φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει τότε, εμφανιζόταν σε «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη. Το γεγονός είχε σχολιαστεί αρνητικά στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Αργότερα κυκλοφόρησαν και νέες εικόνες, που εμφάνιζαν τον κ. Ανδρικόπουλο και σε άλλες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Αττικής. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι βρέθηκε στο Σύνταγμα για να επιθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας, ενώ αντίστοιχα ανέφερε ότι στην Ξάνθη συνόδευε την τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη στην περιοδεία της στη Θράκη. Ο κ. Ανδρικόπουλος είχε διαδεχθεί στην ηγεσία της Αστυνομίας τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, μετά την περυσινή φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις