Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Νεφέλες, Οιδίποδας, Προμηθέας και όχι μόνο: Τα θεατρικά ραντεβού των ημερών

Νεφέλες, Οιδίποδας, Προμηθέας και όχι μό...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Διαδοχικές στο εξής οι παραστάσεις στο Αρχαίο Ωδείο, σας έχουμε χρήσιμη ατζέντα για να μη χάσετε εκείνες που θέλετε να παρακολουθήσετε

Εστιάζουμε στις κουίντες των επόμενων εβδομάδων στο Αρχαίο Ωδείο, δηλαδή παρουσιάζουμε πλάνο ειδικά για τους θεατρόφιλους.  Τα δυο τοπικά φεστιβάλ του θέρους -Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου και 38ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ- υποδέχονται δημοφιλείς πρωταγωνιστές που περιοδεύουν ανά την επικράτεια, οι οποίοι δεν επενδύουν μόνο στο αρχαίο ρεπερτόριο αλλά και σε διαχρονικές κωμωδίες και σύγχρονα κείμενα από το εγχώριο και το διεθνές στερέωμα της αυλαίας. (Ο Σοφοκλής σμίγει δηλαδή με Κορτό, Τσιφόρο, Σαίξπηρ και Μολιέρο). Τις επόμενες μέρες καταφθάνουν Ελένη Κοκκίδου ως «Λωξάντρα», αλλά και οι Καραμπέτη-Καραθάνος-Λούλης στις αστραφτερά νεωτεριστικές «Νεφέλες»,  όπως και ο Δημήτρης Λιγνάδης ως πολυαναμενόμενος «Οιδίποδας».

Λόγω εντοπιότητας υπογραμμίζουμε βέβαια πως ο φιλόδοξος «Προμηθέας Δεσμώτης» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την πολυβραβευμένη βρετανίδα ηθοποιό Κάθριν Χάντερ θα καταφθάσει για τρεις βραδιές τον Αύγουστο, λίγο μετά το πολύκροτο ανέβασμα στην Επίδαυρο, ενώ ομολογούμε πως πραγματικά φέτος μας λείπουν οι παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου.

Ακολουθούν ξεχωριστά σε ατζέντες τα προγράμματα των φεστιβάλ αλλά προσέξτε: οι ημερομηνίες «μπλέκουν» και οι προτάσεις των δυο θεσμών εναλλάσσονται.

 

 

 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ-ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

15- 16/7 «ΛΩΞΑΝΤΡΑ» της Μαρίας Ιορδανίδου στο Αρχαίο Ωδείο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Παίζουν Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη κ.α.

22- 23/7  «ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Ωδείο, πριν παιχθούν στην Επίδαυρο. Με την καινοτόμα υπογραφή του Δημήτρη Καραντζά και glam αισθητική σόου βαριετέ παίζουν οι Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη κ.α.

5-  6/8 «ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» στο Αρχαίο Ωδείο με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη. Παίζουν επίσης Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Λαέρτης Μαλκότσης κ.α.

12- 13/8 και 25/8 «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αμέσως μετά την Επίδαυρο. Ένα βλάσφημο κείμενο για τα βάσανα της ζωής, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη στο Αρχαίο Ωδείο. Παίζει η διάσημη Κάθριν Χάντερ, οι Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς κ.α. Σκηνική εγκατάσταση: Κώστας Βαρώτσος- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

 

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

28-29/7 «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κων/νου Μαρκουλάκη με τους Λιγνάδη, Μουτούση, Αβαρικιώτη, Χταζόπουλο κ.α. Είναι η επίσημη πρεμιέρα του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας λίγο μετά το ανέβασμα στην Επίδαυρο.

1/8: «ΡΕΝΑ» του Αύγουστου Κορτό, η Ηρώ Μανέ ενσαρκώνει τη λογοτεχνική ηρωίδα με την ταραχώδη ερωτική ζωή

21/8: «TOC TOC» του Λόρεντ Μπάφι, κομεντί με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Κώστα Σπυρόπουλο, παίζουν ακόμα Σταρόβας, Δραγούμη, Ντεμίρη κ.α.

22-23/8 «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» ποιητική ονειροφαντασία του Σαίξπηρ με Κυριακίδη, Χειλάκη, Μαξίμου, Δροσάκη κ.α.

29-30/8 «ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» Κωμική παράσταση με Γιάννη Μπέζο, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και τον πατρινό Γιάννη Στόλλα

4-5/8 «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» ερωτική σάτιρα του Μποστ με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Ελένη Καστάνη, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Αργύρη Αγγέλου

8/9 «ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Το θρυλικό ηδονιστή ερμηνεύει ο Νίκος Κουρής. Στο πλευρό του Ζέτα Μακρυπούλια, Μάκης Παπαδημητρίου

14-15/9 :«ΡΙΧΑΡΔΟΣ Ο 2ος- ΤΟ ΡΕΚΒΙΕΜ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ» ο τραγικός σαιξπηρικός βασιλιάς ζωντανεύει από τον Τάσο Νούσια.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View