Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Στις 19:00

Στις 19:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Μέχρι τώρα ο κ. Πέτσας ήταν διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πειραιώς.

Όλα δείχνουν ότι υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας.  Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – όπως θα λέγεται εφεξής το εν λόγω υπουργείο – οδεύει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο έτερο παραγωγικό υπουργείο, αυτό του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα πάρει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ. Στο υπουργείο Παιδείας επικεφαλής θα είναι η ΝίκηΚεραμέως και στο υπουργείο Τουρισμού – που θα ενοποιηθεί με αυτό του Πολιτισμού – η Όλγα Κεφαλογιάννη. Υπουργός Υγείας ακούγεται τις τελευταίες ώρες ο Βασίλης Κικίλιας, Υποδομών και Μεταφορών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στο Δικαιοσύνης του Γιώργου Γεραπετρίτη. Υπουργός Άμυνας φαίνεται πως θα είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τέλος, για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ακούγονται ο Νίκος Δένδιας και ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Πάντως, όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστούν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής – κυρίως με εξωκοινοβουλευτικούς – που μπορεί αντίστοιχα να προκαλέσουν και «καραμπόλες» σε κάποια υπουργεία.

Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Ρόλο–κλειδί στην κυβέρνηση αναμένεται ν’ αναλάβει ο προερχόμενος από το χώρο της κεντροαριστεράς, Κυριάκος Πιερρακάκης. Συγκεκριμένα, θ’ αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχοντας την ευθύνη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ θ’ αναφέρεται απευθείας στο Μαξίμου. Εκεί – και για την ακρίβεια στο σημερινό υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασιλίσσης Σοφίας – θα στηθεί ένα ολόκληρο στρατηγείο στα πρότυπα της γερμανικής Καγκελαρίας.

Το ακριβές σχέδιο προβλέπει ότι θα διαχωριστεί το ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού – το οποίο θα έχει επικεφαλής τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη – από τη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία θα συντονίζει το νομοθετικό έργο και θα έχει επικεφαλής τον ΆκηΣκέρτσο, στέλεχος του ΣΕΒ και πρώην διευθυντή του γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου. Παρεμπιπτόντως, ρόλο εντός του πρωθυπουργικού επιτελείου θα έχει και ο πρώην πρωθυπουργός κι επικεφαλής της λίστας Επικρατείας της ΝΔ, όπως κι ένας ακόμη βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη: ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης – εκτός κι αν κατευθυνθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις