Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανατροπή! Κερδίζει η ΝΔ την έδρα του Βαρουφάκη στην Αχαΐα

Ανατροπή! Κερδίζει η ΝΔ την έδρα του Βαρ...

Πώς διαμορφώνεται η κατανομή των εδρών

Ανατροπή στην κατανομή των εδρών της Αχαΐας. Με ενσωματωμένο το 97,05% (624 / 643 εκλογικά τμήματα) ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 3 έδρες, η ΝΔ 4 έδρες, και από μία έδρα το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Ωστόσο, η κατανομή των εδρών μπορεί να αλλάξει, όταν υπάρξει πλήρης ενσωμάτωση. Με ενσωμάτωση στους σταυρούς στο 89%. Πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεύτερος έρχεται ο Άγγελος Τσιγκρής και τρίτος ο Ανδρέας Κατσανιώτης. Στην τέταρτη και εκλόγιμη θέση έρχεται ο Ιάσονας Φωτήλας, ενώ στην πέμπτη θέση και επιλαχούσα είναι η Χριστίνα Αλεξοπούλου που θα περιμένει με αγωνία την απόφαση του νέου πρωθυπουργού, ποια έδρα θα επιλέξει να κρατήσει για να δει αν θα μπει στη νέα Βουλή.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εκλέγεται αυτοδικαίως ως πρόεδρος του κόμματος, ενώ στην δεύτερη και τρίτη εκλόγιμη θέση βρίσκονται η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Κώστας Μάρκου. Το μεγάλο θρίλερ της βραδιάς αφορά στην «μονομαχία» μεταξύ του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και του Γιώργου Κυριακόπουλου καθώς οι δύο υποψήφιοι διεκδικούν την τρίτη έδρα, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει μια άλλη εκλογική περιφέρεια.

Στο ΚΙΝΑΛ την μοναδική έδρα στην Αχαΐα, λαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εκλέγεται αυτοδικαίως.

Στο ΚΚΕ εκλέγεται ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Η άτυχη της βραδιάς, φαίνεται να είναι η Ευαγγελία Αποστολοπούλου του νεοπαγούς κόμματος ΜέΡΑ 25, η οποία όλη την βραδιά εμφανιζόταν να εκλέγεται νέα βουλευτής, όμως στο νήμα το κόμμα της, χάνει την έδρα που εμφανιζόταν να παίρνει στην Αχαΐα μέχρι τις 23:30 το βράδυ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις