Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ευρεία Πατρινή συμμετοχή στο 6ο Πανελλήνιο Γηριατρικό συνέδριο στη Λευκάδα

Ευρεία Πατρινή συμμετοχή στο 6ο Πανελλήν...

Διοργανώθηκε 27 με 30 Ιουνίου 2019

Το 6ο Πανελλήνιο Γηριατρικό Συνέδριο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από τις 27 έως 30 Ιουνίου 2019, στους συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου Ionian Blue, στην Λευκάδα. Το συνέδριο είχε μεγάλη επιστημονική, εκπαιδευτική, κοινωνική και ενημερωτική επιτυχία, καθώς συμμετείχαν περίπου 300 σύνεδροι, όλοι τους επιστήμονες, με ειδικό ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων που ανήκουν στην τρίτη ηλικία.

Η πλούσια θεματολογία και το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων των ομιλητών ανέδειξαν νεώτερες προληπτικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις  για τον τρόπο χειρισμού της υγείας στην τρίτη ηλικία.

Παρουσιάστηκαν τα επίκαιρα και σοβαρά θέματα της Γηριατρικής, σχετικά με την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών στους ηλικιωμένους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και το σεβασμό προς το πρόσωπό τους.

Σημαντική ήταν η συμβολή των ιατρών και των φοιτητών, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση και μίλησαν στο συνέδριο υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης ιδιαίτερου χειρισμού της υγείας των ηλικιωμένων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Διευθυντή Αναισθησιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» κ. Κοκκίνη Κυριάκο, οποίος συντόνισε τη συζήτηση της Ελληνικής Εταιρείας Αντιμετώπισης του πόνου στην τρίτη ηλικία, το εξαίρετο επιστημονικό επιτελείο του Ολύμπιου Θεραπευτηρίου Πατρών τον καθηγητή κ. Καραβιά Διονύσιο, τους ορθοπεδικούς κκ. Χατζημαρκάκη Γιώργο και Δημητριάδη Ανέστη, τους χειρουργούς κκ. Κατσιάκη Νικόλαο και Ζυγομαλλά Απόλλωνα, το χειρουργό ΩΡΛ Σταύρου Σταύρο, τους πατρινούς Καρδιολόγους κκ Σωτηρούδη Απόστολο, Σταθόπουλο Χρήστο και Μουλια Αθανάσιο και Μαυρονασιου Ελένη, τη ψυχίατρο κ. Φωτεινή Γιαννακοπούλου, την  Pfizer Ηellas για την ολόθυμη και ουσιαστική βοήθεια στο έργο της Γηριατρικής Εταιρείας (Γραμμέλη Βασίλειο, Συκαρά Γεωργία, Σάββαρη Παρασκευή και Τσιλάκη Δημήτριο 0, την επίκουρη καθηγήτρια Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας κ. Σπυροπούλου Δέσποινα, τη διατροφολόγο κα. Μασσαρα Παρασκευή από το Τορόντο, την παθολόγο – λοιμωξιολόγο κα. Ιουλία Συροκώστα, τη γηρίατρο του Παπαδοπούλειου Ιδρύματος Καλαμάτας κα. Δημητροπούλου Γκόλφω και τον εξαίρετο ενδοκρινολόγο και Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Toledo του Ohio κ. Παπαρώδη Ρόδη, τη βιολόγο κ. Ιωάννα Λαδά, τη Διευθύντρια ΕΣΥ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» κα. Χριστοπούλου Αθηνά, το Γενικό γιατρό κ. Λιάνα Δημήτριο ,τον παθολόγο – ογκολόγο κ. Λιοντο Μιχάλη και το νεφρολόγο κ. Παναγιώτη Τρίγκα .

           

Ιδιαίτερη μνεία  και ευχαριστίες στον καθηγητή παθολογίας – λοιμώξεων και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής κ. Γώγο Χαράλαμπο για την εξαιρετική ομιλία του στην οποία ανέλυσε την τεράστια πρόοδο αντιμετώπισης της σήψης στους ηλικιωμένους και τον καθηγητή καρδιολογίας και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής κ. Χάχαλη Γεώργιο για την ουσιαστική του συμβολή στις εργασίες του συνεδρίου μας.

Ακόμη όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου απευθύνονται στους φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών σε γηριατρικά θέματα, οι οποίοι απέδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά και το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα των ηλικιωμένων. Εισηγητές και εισηγήτριες ήταν οι κκ Σοφία Νικολοπούλου, Νικόλαος Βασιλείου, Μυρσίνη Χαμακιώτη, Τζωρτζίνα Βασιλάτου, Καρβουντζης Αθανάσιος, Δρακόπουλος Δημοσθένης , Αγγελόπουλος Πέτρος και Γκορίλα Κατερίνα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται τέλος σε όλους τους συναδέλφους που ήλθαν από όλες τις όμορφες μεριές της πατρίδας μας για να εμψυχώσουν και να εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ηλικιωμένων .

Το 7ο Συνέδριο Γηριατρικής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα γίνει στην Καλαμάτα από 11 έως 14 Ιουνίου 2020.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being