Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Οι Αχαιοί είναι πολεμιστές, δεν είναι …λάφυρα»

«Οι Αχαιοί είναι πολεμιστές, δεν είναι …λάφυρα»

Της Κατερίνας Γρ. Σολωμού

Η αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, οι οποίοι καλούνται να πάρουν θέση απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και τον ανεύθυνο λαϊκισμό, έτσι όπως αυτοί εκφράζονται από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της αγωνιώδους προσπάθειάς τους να διατηρήσουν το αφήγημα των δύο πόλων σε ένα παιχνίδι που δεν είναι για δύο και το γνωρίζουν καλά.

Το καταδεικνύει αυτό με τον πλέον προφανή τρόπο, το γεγονός ότι έσπευσαν τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης να ξιφουλκήσουν για τις εντυπώσεις, θέτοντας υποψηφιότητα στην Αχαΐα, σε ένα νομό με βαθιά δημοκρατική παράδοση, έναν νομό πρωτοπόρο στη διαδικασία εκσυγχρονισμού του κράτους, απόλυτα ταυτισμένο με τους πολιτικούς αγώνες για δημοκρατία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη,  ανάπτυξη, ισότητα.

Η σύγκρουση που μεταφέρουν στην Αχαΐα, την οποία  διεκδικούν, με προκλητικό τρόπο,  αντιμετωπίζοντάς την ως λάφυρο, είναι κάθε άλλο παρά άσχετη με την επιχείρηση «άλωσης» του χώρου της κεντροαριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, με την στοχευμένη δηλαδή, πλην αποτυχημένη,  επιχείρηση οικειοποίησης του χώρου που ιστορικά εκπροσωπεί το ΚΙΝ.ΑΛ. και έχει την παραδοσιακή έδρα του στο νομό μας.

Κάθε άλλο παρά άσχετη είναι και η παρουσία του κ. Μητσοτάκη ως υποψηφίου στην Αχαΐα, την οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να αναδείξει σε υπόθεση πολιτικού γοήτρου αν και πρόκειται για μια περιοχή που ουδέποτε ταυτίστηκε με το δεξιό πολιτικό αφήγημα.

Είναι η μεγάλη «δεξαμενή» των ψηφοφόρων που έρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αυτή στην οποία προσβλέπουν. Είναι ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς στο ΚΙΝ.ΑΛ., τον πολιτικό φορέα στον οποίο έχουν ευθεία αναφορά, αυτό που φοβούνται.

Και εδώ έρχεται η μεγάλη ιστορική ευθύνη για μας στο Κίνημα Αλλαγής: να καταστήσουμε ξανά πλειοψηφικές τις θέσεις μας στην κοινωνία, προς όφελος της κοινωνίας.

Να πείσουμε ότι η οριστική έξοδος από την κρίση θα γίνει μόνο μέσα από πολιτικούς φορείς που πιστεύουν ότι τα συμφέροντα της χώρας είναι πάνω από κάθε κομματικό και παραταξιακό συμφέρον. Μέσα από πολιτικούς φορείς που εγγυώνται τη θωράκιση του πολιτικού μας συστήματος.

Ο πολιτικός μας χώρος, απέδειξε με κόστος, ότι υπηρετεί το συμφέρον της χώρας, επιλέγοντας το δρόμο της ευθύνης την ίδια ώρα που οι άλλοι επέλεγαν την οδό του άκρατου λαϊκισμού και του ψεύδους, προσβλέποντας κοντόφθαλμα σε κομματικά οφέλη.

Ζητάμε  από τους Έλληνες πολίτες, από τους προοδευτικούς πολίτες της Αχαΐας να απεγκλωβιστούν  από τα πλαστά  διλήμματα του τεχνητού δίπολου ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας, να σκεφτούν να συγκρίνουν και να κρίνουν ποιος μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα. Ποιος εγγυάται ότι θα αποφευχθεί η ακυβερνησία, η μιζέρια, ο διχασμός. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η δύναμη που το μπορεί. Είμαστε η δύναμη που άλλαξε την Ελλάδα.  Αυτός ήταν διαχρονικά και αυτός εξακολουθεί να είναι ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης.

Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειάζεται ενότητα, υπευθυνότητα, συσπείρωση και συστράτευση όλων των δυνάμεων. Όλοι οφείλουμε να είμαστε παρόντες. Είναι ανάληψη ιστορικής ευθύνης απέναντι στο Κίνημά μας αυτή η στάση.

Η Αχαΐα, ο τόπος των διορατικών, μαχητικών και καινοτόμων πολιτικών, ο τόπος των δημοκρατικών αγώνων και των ανοικτόμυαλων ανθρώπων, έχει το δικό της καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Έχει τον πρώτο λόγο  στην πολιτική ανατροπή που θα σηματοδοτήσει την νέα πορεία της δημοκρατικής μας παράταξης, τη νέα πορεία του τόπου. Μια πορεία που  θα δώσει ξανά νόημα στην πολιτική και ασφάλεια, προοπτική, όραμα  στην κοινωνία.

Από την Αχαΐα ξεκινούσαν πάντα οι μεγάλες αλλαγές. Από την Αχαΐα που «πολιορκούν» λοιπόν, θα ξεκινήσει και πάλι η μεγάλη ανατροπή. Η Αχαιοί είναι «πολεμιστές», δεν είναι λάφυρα.

Οι Αχαιοί ξέρουν να εκπλήσσουν. Ιδίως όταν τους «πολιορκούν».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις