Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 22 Αυγούστου στην Ελλάδα το τρομακτικό "Μεσοκαλόκαιρο"

Έρχεται 22 Αυγούστου στην Ελλάδα το τρομ...

Ξεκίνησε ήδη να παίζεται στις ΗΠΑ λαμβάνοντας γενικά καλές κριτικές

Στις 3 Ιουλίου 2019 ξεκίνησε να παίζεται στις ΗΠΑ και στις 22/8 το περιμένουμε από την εταιρεία Tanweer στην Ελλάδα. Ο λόγος για το κοινωνικό φιλμ τρόμου «Midsommar – Μεσοκαλόκαιρο» σε σκηνοθεσία Ari Aster του περσινού «Hereditary – Η Διαδοχή» με την Τόνι Κολέτ που είναι γεγονός ότι είχε φοβίσει πολλούς.

Το «Midsommar» (από 5/7 στο Ηνωμένο Βασίλειο) με την 23χρονη Αγγλίδα Florence Pugh της «Λαίδη Μάκβεθ» που στην Πάτρα είχαμε δει από την Κινηματογραφική Λέσχη, και τους Jack Reynor, Will Poulter, William Jackson Harper & Vilhelm Blomgren, εκτυλίσσεται σ’ ένα Σκανδιναβικό χωριό.

Ο Reynor και η Florence Pugh είναι ένα ζευγάρι Αμερικανών, οι Dani & Christian με προβλήματα στη σχέση τους. Μαζί με 3 φίλους τους, ξεκινούν για ένα ταξίδι στη Σκανδιναβία αλλά στην πορεία θα έρθουν αντιμέτωποι με μία παράξενη cult, παγανιστική κοινότητα όπου όλοι ντύνονται στα λευκά και έχουν ιδιαίτερες συνήθειες. Η κοινότητα αυτή γιορτάζει το Midsummer, ένα φεστιβάλ όπου καλούν κόσμο να πάρει μέρος σε μία σειρά περίεργων γευμάτων, κ.α. Γυρίσματα έγιναν έξω από την Βουδαπέστη, στην Ουγγαρία όπου και στήθηκε το σκηνικό του χωριού.

Οι θερμοκρασίες ακόμα και την ημέρα της σκηνής του γιορτινού γεύματος, ήσαν υψηλές με αποτέλεσμα οι συνθήκες να μην είναι διόλου ευχάριστες για τους ηθοποιούς. «Ήταν σχεδόν 40 βαθμοί και μας βαρούσε ο ήλιος κατακούτελα με τα έντομα να μας έχουν ζαλίσει», θυμήθηκε ο Jack Reynor.

Το όλο στόρι θυμίζει κάτι από το «The Wicker Μan» του 1973 που είχε ξαναγυριστεί πριν μερικά χρόνια με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ.

Το ατελείωτο φως της ημέρας στην καλοκαιρινή Σκανδιναβία και οι απειλητικές μορφές δεσπόζουν στην ταινία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία εντελώς σκοτεινή εκδοχή της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ari Aster.

Το φιλμ ξεκίνησε στα previews της Τρίτης 2 Ιουλίου 2019 στις ΗΠΑ ικανοποιητικά με πάνω από 1.1 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Την ταινία αναμένεται να την δούμε τέλη Αυγούστου και στην Πάτρα.

*Tέλος να πούμε πως το Rolling Stone έγραψε για το «Midsommar» πως ο «παγανιστικός τρόμος απέκτησε ένα νέο κλασικό φιλμ»

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture